Ingrediente

3 vinete potrivite
1 rosie mare
3 rosii negre
1 cana de rosii cherry
600 gr branza dulce de vaci inchegata, (are proprietatea de a se topi la temperatura inalta)
400 gr sunca Praga
100 ml lapte dulce
5 oua
2 lingurite sare
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita chilli
1 lingurita rozmarin
1 lingurita cimbrisor
400 gr cascaval

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii


Se spala vinetele, se feliaza, felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt.

Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru fiecare parte, se scot si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se unge tava cu unt si se presoara cu faina de grau, asta ca sa nu se lipeasca mancarea de tava, apoi se asaza jumatate din cantitatea de vinete coapte, peste vinete se adauga un strat de rosii, apoi un strat de sunca Praga, iarasi un strat de vinete coapte, se toarna ouale batute cu lapte dulce si putina sare, cascaval; se orneaza cu rosii cherry si rozmarin si se da tava la cuptor pentru circa o ora.

Cand este rumena si frumoasa, este semn ca-i gata, se scoate, se lasa la racoare, se portioneaza si se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vinete cu branza la cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete cu branza la cuptor