Varza a la Cluj

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Varza a la Cluj

Ingrediente

  • Pentru primul strat:
  • 500 grame carne tocată de porc
  • 200 grame orez fiert
  • Sare, piper
  • Maghiran uscat
  • 1 ceapă roșie mică
  • Pentru ultimul strat:
  • 1 varză murata medie
  • Cimbru uscat
  • Piper măcinat
  • Chimen măcinat
  • Boia dulce
  • 2 linguri ketchup dulce
  • Marar uscat
  • Frunze de dafin
  • Untura
  • În plus:
  • Smantana lichidă pentru frișcă sau smantana fermentata
  • 200 de ml bulion
  • Cimbru uscat
  • Chimen măcinat
  • Boia dulce
  • Marar uscat
  • Frunze de dafin
  • Untura
  • 200 de ml bulion

Mod de preparare

Această rețetă e una proprie, poate nu o respecta pe cea tradițională ca la carte, dar e usor de pregătit și foarte gustoasă.
Am ales să o asociez cu o frișcă lichida mixata cu puțină sare, ca să atenuez gustul ușor acrișor al mancarii, însă se poate folosi și smantana fermentata.
Pentru început tocam ceapa rosie mărunt, o calim în untura până devine sticloasă, adăugăm carnea tocată, condimentele, o calim și pe ea până își schimbă culoarea, punem la final bulionul și o fierbem 15 minute. Amestecăm compoziția cu orezul fiert și strecurat. O lăsăm deoparte.
Separat, în alt recipient, calim cealaltă ceapă tocată marunt, adăugăm varza murata feliata, restul ingredientelor, puțină apă călduță și o fierbem acoperit cca.30 de minute, până se înmoaie, adăugând încă câte puțina apă să nu se ardă.
Pregătim o tavă potrivită, o ungem cu puțin ulei, turnam primul strat de carne cu orez, apoi cei 200 de ml de bulion rămași, iar la final varza calita.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 185 de grade Celsius, cca. 30-45 de minute, până se întrepătrund ingredientele, veghind să nu se ardă.
Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune