Varza a la Cluj

Postat pe: 31-01-2018
(0)

Ingrediente

Pentru primul strat:
500 grame carne tocată de porc
200 grame orez fiert
Sare, piper
Maghiran uscat
1 ceapă roșie mică
Pentru ultimul strat:
1 varză murata medie
Cimbru uscat
Piper măcinat
Chimen măcinat
Boia dulce
2 linguri ketchup dulce
Marar uscat
Frunze de dafin
Untura
În plus:
Smantana lichidă pentru frișcă sau smantana fermentata
200 de ml bulion
Cimbru uscat
Chimen măcinat
Boia dulce
Marar uscat
Frunze de dafin
Untura
200 de ml bulion

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Această rețetă e una proprie, poate nu o respecta pe cea tradițională ca la carte, dar e usor de pregătit și foarte gustoasă.
Am ales să o asociez cu o frișcă lichida mixata cu puțină sare, ca să atenuez gustul ușor acrișor al mancarii, însă se poate folosi și smantana fermentata.
Pentru început tocam ceapa rosie mărunt, o calim în untura până devine sticloasă, adăugăm carnea tocată, condimentele, o calim și pe ea până își schimbă culoarea, punem la final bulionul și o fierbem 15 minute. Amestecăm compoziția cu orezul fiert și strecurat. O lăsăm deoparte.
Separat, în alt recipient, calim cealaltă ceapă tocată marunt, adăugăm varza murata feliata, restul ingredientelor, puțină apă călduță și o fierbem acoperit cca.30 de minute, până se înmoaie, adăugând încă câte puțina apă să nu se ardă.
Pregătim o tavă potrivită, o ungem cu puțin ulei, turnam primul strat de carne cu orez, apoi cei 200 de ml de bulion rămași, iar la final varza calita.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 185 de grade Celsius, cca. 30-45 de minute, până se întrepătrund ingredientele, veghind să nu se ardă.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Varza a la Cluj" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza a la Cluj