Varza a la Cluj

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Varza a la Cluj

Ingrediente

  • Pentru primul strat:
  • 500 grame carne tocată de porc
  • 200 grame orez fiert
  • Sare, piper
  • Maghiran uscat
  • 1 ceapă roșie mică
  • Pentru ultimul strat:
  • 1 varză murata medie
  • Cimbru uscat
  • Piper măcinat
  • Chimen măcinat
  • Boia dulce
  • 2 linguri ketchup dulce
  • Marar uscat
  • Frunze de dafin
  • Untura
  • În plus:
  • Smantana lichidă pentru frișcă sau smantana fermentata
  • 200 de ml bulion
  • Cimbru uscat
  • Chimen măcinat
  • Boia dulce
  • Marar uscat
  • Frunze de dafin
  • Untura
  • 200 de ml bulion

Mod de preparare

Această rețetă e una proprie, poate nu o respecta pe cea tradițională ca la carte, dar e usor de pregătit și foarte gustoasă.
Am ales să o asociez cu o frișcă lichida mixata cu puțină sare, ca să atenuez gustul ușor acrișor al mancarii, însă se poate folosi și smantana fermentata.
Pentru început tocam ceapa rosie mărunt, o calim în untura până devine sticloasă, adăugăm carnea tocată, condimentele, o calim și pe ea până își schimbă culoarea, punem la final bulionul și o fierbem 15 minute. Amestecăm compoziția cu orezul fiert și strecurat. O lăsăm deoparte.
Separat, în alt recipient, calim cealaltă ceapă tocată marunt, adăugăm varza murata feliata, restul ingredientelor, puțină apă călduță și o fierbem acoperit cca.30 de minute, până se înmoaie, adăugând încă câte puțina apă să nu se ardă.
Pregătim o tavă potrivită, o ungem cu puțin ulei, turnam primul strat de carne cu orez, apoi cei 200 de ml de bulion rămași, iar la final varza calita.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 185 de grade Celsius, cca. 30-45 de minute, până se întrepătrund ingredientele, veghind să nu se ardă.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce