Varza cu carnati si ardei copt

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Varza cu carnati si ardei copt

Ingrediente

  • 1 varza alba (1,8 kg)
  • 500 g carnati de porc
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 ardei gras portocaliu
  • sare
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 600 g ardei kapia + o lingura de sare grunjoasa
  • 4 rosii mari
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • apa
  • o legatura de marar verde

Mod de preparare

Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt.
Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Peste carnati se pun ceapa, ardeiul gras si putina sare si se calesc pana cand scade apa lasata de legume, dupa care se adauga varza, inca putina sare si o lingurita de boia de ardei dulce. Se lasa la foc, amestecand din cand in cand pana ce scade aproape de tot apa lasata de varza, apoi se adauga apa cat sa acopere continutul cratitei. Se lasa la fiert in continuare si se mai completeaza cu apa daca este necesar.
Ardeiul kapia se spala si se coace la flacara aragazului, dupa care se pune intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste el si se acopera cu un capac pentru 10-15 minute. Dupa aceea se decojeste, i se indeparteaza cotorul si semintele si se spala.
Rosiile se spala, se decojesc si se dau prin robot impreuna cu ardeiul copt, apoi se pun peste varza cand aceasta s-a fiert, impreuna cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se mai clocotesc cateva minute, dupa care se ia cratita de pe foc si se adauga mararul verde (spalat si tocat).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa