Varza murata, daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua, fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa, se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata in cubulete mici din cutit si carnatul taiat feliute. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si maruntit.
In vasul de lut emailat, pe care il am in dotare, am pus un strat de varza tocata, o crenguta de cimbru, jumatate din cantitatea de carne si carnati, alt strat de varza si o crenguta de cimbru, restul de amestec de carne si carnati, alt strat de varza tocata deasupra. Incheiem cu inca o crenguta de cimbru uscat, 1-2 linguri de untura puse deasupra, 1 ceasca apa calduta si 1 ceasca vin rosu putin incalzit. Punem capac peste oala de lut si dam la cuptorul rece, setand aragazul la 160 grade C, pt 1 ora, apoi crescand temperatura la 170-175 grade C, pt inca 1 ora si jumatate. Serviti cu ardei iute. Pofta buna!!!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii