Varza calita in straturi

Portii
9
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
medie
Varza calita in straturi

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri untura de casa
  • 2 cepe rosii
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg carnati de casa
  • 1 praf de sare (nu prea multa, pt ca varza este sarata)
  • piper dupa gust (eu pun sa fie, sa se simta in mancare)
  • cateva crengute de cimbru uscat
  • cimbru maruntit
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca vin rosu de casa
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Varza murata, daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua, fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa, se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata in cubulete mici din cutit si carnatul taiat feliute. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si maruntit.
In vasul de lut emailat, pe care il am in dotare, am pus un strat de varza tocata, o crenguta de cimbru, jumatate din cantitatea de carne si carnati, alt strat de varza si o crenguta de cimbru, restul de amestec de carne si carnati, alt strat de varza tocata deasupra. Incheiem cu inca o crenguta de cimbru uscat, 1-2 linguri de untura puse deasupra, 1 ceasca apa calduta si 1 ceasca vin rosu putin incalzit. Punem capac peste oala de lut si dam la cuptorul rece, setand aragazul la 160 grade C, pt 1 ora, apoi crescand temperatura la 170-175 grade C, pt inca 1 ora si jumatate. Serviti cu ardei iute. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia