Varza murata, daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua, fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa, se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata in cubulete mici din cutit si carnatul taiat feliute. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si maruntit.
In vasul de lut emailat, pe care il am in dotare, am pus un strat de varza tocata, o crenguta de cimbru, jumatate din cantitatea de carne si carnati, alt strat de varza si o crenguta de cimbru, restul de amestec de carne si carnati, alt strat de varza tocata deasupra. Incheiem cu inca o crenguta de cimbru uscat, 1-2 linguri de untura puse deasupra, 1 ceasca apa calduta si 1 ceasca vin rosu putin incalzit. Punem capac peste oala de lut si dam la cuptorul rece, setand aragazul la 160 grade C, pt 1 ora, apoi crescand temperatura la 170-175 grade C, pt inca 1 ora si jumatate. Serviti cu ardei iute. Pofta buna!!!
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii