Varza murata, daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua, fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa, se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata in cubulete mici din cutit si carnatul taiat feliute. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si maruntit.
In vasul de lut emailat, pe care il am in dotare, am pus un strat de varza tocata, o crenguta de cimbru, jumatate din cantitatea de carne si carnati, alt strat de varza si o crenguta de cimbru, restul de amestec de carne si carnati, alt strat de varza tocata deasupra. Incheiem cu inca o crenguta de cimbru uscat, 1-2 linguri de untura puse deasupra, 1 ceasca apa calduta si 1 ceasca vin rosu putin incalzit. Punem capac peste oala de lut si dam la cuptorul rece, setand aragazul la 160 grade C, pt 1 ora, apoi crescand temperatura la 170-175 grade C, pt inca 1 ora si jumatate. Serviti cu ardei iute. Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii