Procedam astfel:
Carnea tocata se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele.
Matele spalate si curatate bine se umplu apoi cu compozitia pregatita anterior.
Carnatii astfel obtinuti se lasa la uscat cateva zile, abia apoi se pot gati.
Cum pregatim varza calita?
Varza murata, daca este prea sarata, se asaza intr-un vas cu apa rece pentru cateva ore.
Se scurge de surplusul de apa/zeama murata, se toaca marunt, se stropeste cu ulei si se asaza intr-un vas de cuptor.
Se coace la o temperatura medie, amestecand ocazional.
Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se continua coacerea pana ce se rumeneste usor.
Carnatii, fiind proaspeti, se prajesc separat si se servesc alaturi de varza calita, cu mamaliguta calda si ardei iute!
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaEste facut la dorinta nepotului si fiului meu. "Sa faci o prajitura fara nimic sa o mancam cu lapte", nimic...
Desert checul mofturosilorAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii