Procedam astfel:
Carnea tocata se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele.
Matele spalate si curatate bine se umplu apoi cu compozitia pregatita anterior.
Carnatii astfel obtinuti se lasa la uscat cateva zile, abia apoi se pot gati.
Cum pregatim varza calita?
Varza murata, daca este prea sarata, se asaza intr-un vas cu apa rece pentru cateva ore.
Se scurge de surplusul de apa/zeama murata, se toaca marunt, se stropeste cu ulei si se asaza intr-un vas de cuptor.
Se coace la o temperatura medie, amestecand ocazional.
Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se continua coacerea pana ce se rumeneste usor.
Carnatii, fiind proaspeti, se prajesc separat si se servesc alaturi de varza calita, cu mamaliguta calda si ardei iute!
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii