Varza Acra cu Carnati Afumati si Sunculita

Complexitate
redusa
Varza Acra cu Carnati Afumati si Sunculita

Ingrediente

  • -1 varza acra, mijlocie
  • -2 morcovi
  • -1ceapa
  • -1 tija sedano
  • -150g carnati afumati
  • -150g sunculita afumata
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -cimbru

Mod de preparare

Varza o taiem marunt si o punem la fiert, pana e mai bine de jumatate patrunsa. Dupa ce e suficient de fiarta, aruncam apa de pe ea si o lasam deoparte pana pregatim celelalte ingrediente.

Asadar, curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit in ulei. Taiem si tija de sedano si o punem peste ceapa. La fel facem si cu morcovii, ii curatam, taiem si ii punem la calit, impreuna cu celelalte.
Adaugam piper din belsug si totodata, putina sare. Amestecam bine, toate ingredientele.

Dupa care adaugam varza, prefiarta.

Amestecam, iarasi, totul, adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba. Din cand in cand, trebuie amestecat si verificata apa. Punandu-se putina apa, la inceput, va fi necesar sa tot adaugati cand se evapora, pana cand atat varza cat si celelalte sunt moi. La jumatatea timpului, de cand varza a fost pusa la fiert-calit, cu celelalte legume, puneti la prajit carnatul.

Dupa ce carnatii s-au prajit putin, puteti adauga, sunculita, taiata cuburi. Lasati sa se prajesca cateva momente, impreuna, dupa care, puneti-le peste varza. Adaugati si frunzele de dafin cat si cimbrul. Lasati sa fiarba totul, in putina apa, pana toate sunt moi, adaugand, apa, putin cate putin, asa cum am scris mai sus.

Inainte de a opri focul, mai verificati de sare si piper. Varza trebuie la sfarsit, sa ramana fara apa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa