Varza A la Cluj cu Carne si Ciuperci

Complexitate
redusa
Varza A la Cluj cu Carne si Ciuperci

Ingrediente

  • -1 kg varza cruda sau murata
  • -1 kg ciuperci
  • -1 kg carne tocata (amestec vita cu porc)
  • -200 g orez
  • -250 ml ulei
  • -1 ceapa mare
  • -1 legatura de marar
  • -cimbru
  • -bulion
  • -sare
  • -piper
  • -boia
  • -smantana

Mod de preparare

Caliti varza proaspata, taiata marunt si sarata dupa gust, in 100 ml ulei incins, pana este facuta, amestecand ocazional si adaugand, daca este cazul, cate putina apa calda.
Spre sfarsit puneti cimbru si marar, la apreciere.

Separat, caliti ceapa tocata marunt si ciupercile foliate, in 75 ml ulei incins, pana sunt facute bine si apa lasata de ciuperci scazuta. Sarati, piperati si adaugati boia, dupa gust. Intre timp, fierbeti orezul spalat bine, in apa cu putina sare, scurgeti si amestecati cu ceapa si ciupercile.

Caliti carnea in restul de ulei, amestecand continuu, pana este facuta si apa lasata, evaporata. Condimentati cu sare si piper. Puneti intr-un vas ce merge la cuptor un strat de varza, unul de carne, altul de ciuperci cu orez si continuati pana terminati toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza.

Turnati deasupra un strat generos de smantana (sau puneti deasupra cate 1 lingura de smantana din loc in loc) si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min.
Serviti cat este cald, ca fel principal.

Merge foarte bine langa mamaliguta si ardei iute, adaugand deasupra smantana.
Daca folositi varza cruda, cand o caliti, adaugati sarea de la inceput.

Daca folositi varza acra, cand o puneti la calit, adaugati si 2- 3 frunze de dafin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia