Varza A la Cluj cu Carne si Ciuperci

Complexitate
redusa
Varza A la Cluj cu Carne si Ciuperci

Ingrediente

  • -1 kg varza cruda sau murata
  • -1 kg ciuperci
  • -1 kg carne tocata (amestec vita cu porc)
  • -200 g orez
  • -250 ml ulei
  • -1 ceapa mare
  • -1 legatura de marar
  • -cimbru
  • -bulion
  • -sare
  • -piper
  • -boia
  • -smantana

Mod de preparare

Caliti varza proaspata, taiata marunt si sarata dupa gust, in 100 ml ulei incins, pana este facuta, amestecand ocazional si adaugand, daca este cazul, cate putina apa calda.
Spre sfarsit puneti cimbru si marar, la apreciere.

Separat, caliti ceapa tocata marunt si ciupercile foliate, in 75 ml ulei incins, pana sunt facute bine si apa lasata de ciuperci scazuta. Sarati, piperati si adaugati boia, dupa gust. Intre timp, fierbeti orezul spalat bine, in apa cu putina sare, scurgeti si amestecati cu ceapa si ciupercile.

Caliti carnea in restul de ulei, amestecand continuu, pana este facuta si apa lasata, evaporata. Condimentati cu sare si piper. Puneti intr-un vas ce merge la cuptor un strat de varza, unul de carne, altul de ciuperci cu orez si continuati pana terminati toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza.

Turnati deasupra un strat generos de smantana (sau puneti deasupra cate 1 lingura de smantana din loc in loc) si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min.
Serviti cat este cald, ca fel principal.

Merge foarte bine langa mamaliguta si ardei iute, adaugand deasupra smantana.
Daca folositi varza cruda, cand o caliti, adaugati sarea de la inceput.

Daca folositi varza acra, cand o puneti la calit, adaugati si 2- 3 frunze de dafin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala