Varza A la Cluj cu Carne si Ciuperci

Complexitate
redusa
Varza A la Cluj cu Carne si Ciuperci

Ingrediente

  • -1 kg varza cruda sau murata
  • -1 kg ciuperci
  • -1 kg carne tocata (amestec vita cu porc)
  • -200 g orez
  • -250 ml ulei
  • -1 ceapa mare
  • -1 legatura de marar
  • -cimbru
  • -bulion
  • -sare
  • -piper
  • -boia
  • -smantana

Mod de preparare

Caliti varza proaspata, taiata marunt si sarata dupa gust, in 100 ml ulei incins, pana este facuta, amestecand ocazional si adaugand, daca este cazul, cate putina apa calda.
Spre sfarsit puneti cimbru si marar, la apreciere.

Separat, caliti ceapa tocata marunt si ciupercile foliate, in 75 ml ulei incins, pana sunt facute bine si apa lasata de ciuperci scazuta. Sarati, piperati si adaugati boia, dupa gust. Intre timp, fierbeti orezul spalat bine, in apa cu putina sare, scurgeti si amestecati cu ceapa si ciupercile.

Caliti carnea in restul de ulei, amestecand continuu, pana este facuta si apa lasata, evaporata. Condimentati cu sare si piper. Puneti intr-un vas ce merge la cuptor un strat de varza, unul de carne, altul de ciuperci cu orez si continuati pana terminati toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza.

Turnati deasupra un strat generos de smantana (sau puneti deasupra cate 1 lingura de smantana din loc in loc) si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min.
Serviti cat este cald, ca fel principal.

Merge foarte bine langa mamaliguta si ardei iute, adaugand deasupra smantana.
Daca folositi varza cruda, cand o caliti, adaugati sarea de la inceput.

Daca folositi varza acra, cand o puneti la calit, adaugati si 2- 3 frunze de dafin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Placinta Armaneasca
2
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
3
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
4
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Desert banana bread cu cirese confiate si alune
Bucataras.RO

Desert banana bread cu cirese confiate si alune

Un lucru e cert: nu le mai cumpăr banane fetelor mele pentru că nu le mănâncă. Aveam 2 banane care erau pe punctul...

Desert banana bread cu cirese confiate si alune
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia