V-om pregati un vas cu apa rece cu otet pentru a spala matele de vita.
Dupa doua ore se clatesc matele se trag printr-onuia subtire si elastica indepartand astfel grasimile de pe mate. Se trece la oparirea lor, se clatesc cu apa calda si cu bicarbonat indepartandu-se astfel toate impuritatile,.
Se pun la fiert impreuna cu burta de vita si se fierb definitiv. Afumatura se da prin masina de tocat.
Smantana se amesteca cu zeama de la cele douua lamai.
Curatam ceapa si o taiem pestisori o punem intr-un tuci si calim bine.
Dam burta si matele deoparte si dupa ce sau racit le taiem fideluta lata de 2 cm.
Amestecam cu ceapa calita punem 2foi de dafin, cateva boabe de piper, sare si afumatura tocata. Cand s-au incorporat toate, venim cu smantana care o adaugam incet cu incet apoi la foc mic cat ai tocmi o tigare fara ca sa pierdem din vedere tuciul nostru Inainte de a lua tuciul de pe foc punem o capatana medie de usturoi bine macelarit si santem gata.
Scoatem de la putina un castron cu branza veche si iute, ne ducem la afumatoare sa luam un sangerete, trantim o mamaliga de zile mari, coboram in beci sa luam o sticla de tuica ca aroma de pruna si repede, repede sa ne apucam de treaba.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii