V-om pregati un vas cu apa rece cu otet pentru a spala matele de vita.
Dupa doua ore se clatesc matele se trag printr-onuia subtire si elastica indepartand astfel grasimile de pe mate. Se trece la oparirea lor, se clatesc cu apa calda si cu bicarbonat indepartandu-se astfel toate impuritatile,.
Se pun la fiert impreuna cu burta de vita si se fierb definitiv. Afumatura se da prin masina de tocat.
Smantana se amesteca cu zeama de la cele douua lamai.
Curatam ceapa si o taiem pestisori o punem intr-un tuci si calim bine.
Dam burta si matele deoparte si dupa ce sau racit le taiem fideluta lata de 2 cm.
Amestecam cu ceapa calita punem 2foi de dafin, cateva boabe de piper, sare si afumatura tocata. Cand s-au incorporat toate, venim cu smantana care o adaugam incet cu incet apoi la foc mic cat ai tocmi o tigare fara ca sa pierdem din vedere tuciul nostru Inainte de a lua tuciul de pe foc punem o capatana medie de usturoi bine macelarit si santem gata.
Scoatem de la putina un castron cu branza veche si iute, ne ducem la afumatoare sa luam un sangerete, trantim o mamaliga de zile mari, coboram in beci sa luam o sticla de tuica ca aroma de pruna si repede, repede sa ne apucam de treaba.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul...
Costițe picante de porc la cuptorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii