Carnea o taiem cubulete, curatam ardeiul si ceapa, le spălăm si le tăiem mărunt. Apoi, intr-o cratiță punem putin ulei, calim ceapa, ardeiul, adăugăm un praf de sare si adăugăm carnea; le calim impreuna putin, apoi adăugăm 300 ml apă si le lăsăm la foc mic sa fiarbă, pana cand carnea e fiartă bine. Verificăm daca carnea este fiartă bine si lăsăm sa se formeze un sos din ceapa si ardei. Adăugăm piper si sare daca este nevoie dupa gust, si frunzele de dafin, apoi le dăm un clocot la foc mic impreuna. Între timp, punem apă cu un praf de sare sa fiarbă separat, in functie de cata mămăliga dorim sa facem. Cand apa fierbe, luăm un tel si presaram făină de malai, lăsăm sa fiarbă, verificăm consistenta, daca mai trebuie faina, dar amestecăm continuu. Cand mămăliga a fiert, o punem pe platou si cu ajutorul unui cerc sau a unei căni facem modelul pe care il aranjam pe farfurie, alaturi de tocăniță noastra minunata. O servim cu ce murături dorim, eu am ales gogosar murat.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii