Tocanita de porc cu mamaliga si gogosar murat

Postat pe: 22-01-2017
(0)

Ingrediente

500 gr carne de porc (pulpa)
3 ardei
5 cepe
condimente
2 frunze de dafin
500 gr faina de mălai
apă
gogosar murat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Carnea o taiem cubulete, curatam ardeiul si ceapa, le spălăm si le tăiem mărunt. Apoi, intr-o cratiță punem putin ulei, calim ceapa, ardeiul, adăugăm un praf de sare si adăugăm carnea; le calim impreuna putin, apoi adăugăm 300 ml apă si le lăsăm la foc mic sa fiarbă, pana cand carnea e fiartă bine. Verificăm daca carnea este fiartă bine si lăsăm sa se formeze un sos din ceapa si ardei. Adăugăm piper si sare daca este nevoie dupa gust, si frunzele de dafin, apoi le dăm un clocot la foc mic impreuna. Între timp, punem apă cu un praf de sare sa fiarbă separat, in functie de cata mămăliga dorim sa facem. Cand apa fierbe, luăm un tel si presaram făină de malai, lăsăm sa fiarbă, verificăm consistenta, daca mai trebuie faina, dar amestecăm continuu. Cand mămăliga a fiert, o punem pe platou si cu ajutorul unui cerc sau a unei căni facem modelul pe care il aranjam pe farfurie, alaturi de tocăniță noastra minunata. O servim cu ce murături dorim, eu am ales gogosar murat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocanita de porc cu mamaliga si gogosar murat" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Este o rețetă simpla si gustoasă si imi aduce aminte de fiecare data cand o gătesc de gustul copilăriei.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocanita de porc cu mamaliga si gogosar murat