Carnea o taiem cubulete, curatam ardeiul si ceapa, le spălăm si le tăiem mărunt. Apoi, intr-o cratiță punem putin ulei, calim ceapa, ardeiul, adăugăm un praf de sare si adăugăm carnea; le calim impreuna putin, apoi adăugăm 300 ml apă si le lăsăm la foc mic sa fiarbă, pana cand carnea e fiartă bine. Verificăm daca carnea este fiartă bine si lăsăm sa se formeze un sos din ceapa si ardei. Adăugăm piper si sare daca este nevoie dupa gust, si frunzele de dafin, apoi le dăm un clocot la foc mic impreuna. Între timp, punem apă cu un praf de sare sa fiarbă separat, in functie de cata mămăliga dorim sa facem. Cand apa fierbe, luăm un tel si presaram făină de malai, lăsăm sa fiarbă, verificăm consistenta, daca mai trebuie faina, dar amestecăm continuu. Cand mămăliga a fiert, o punem pe platou si cu ajutorul unui cerc sau a unei căni facem modelul pe care il aranjam pe farfurie, alaturi de tocăniță noastra minunata. O servim cu ce murături dorim, eu am ales gogosar murat.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii