Tocanita de porc cu mamaliga si gogosar murat

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de porc cu mamaliga si gogosar murat

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc (pulpa)
  • 3 ardei
  • 5 cepe
  • condimente
  • 2 frunze de dafin
  • 500 gr faina de mălai
  • apă
  • gogosar murat

Mod de preparare

Carnea o taiem cubulete, curatam ardeiul si ceapa, le spălăm si le tăiem mărunt. Apoi, intr-o cratiță punem putin ulei, calim ceapa, ardeiul, adăugăm un praf de sare si adăugăm carnea; le calim impreuna putin, apoi adăugăm 300 ml apă si le lăsăm la foc mic sa fiarbă, pana cand carnea e fiartă bine. Verificăm daca carnea este fiartă bine si lăsăm sa se formeze un sos din ceapa si ardei. Adăugăm piper si sare daca este nevoie dupa gust, si frunzele de dafin, apoi le dăm un clocot la foc mic impreuna. Între timp, punem apă cu un praf de sare sa fiarbă separat, in functie de cata mămăliga dorim sa facem. Cand apa fierbe, luăm un tel si presaram făină de malai, lăsăm sa fiarbă, verificăm consistenta, daca mai trebuie faina, dar amestecăm continuu. Cand mămăliga a fiert, o punem pe platou si cu ajutorul unui cerc sau a unei căni facem modelul pe care il aranjam pe farfurie, alaturi de tocăniță noastra minunata. O servim cu ce murături dorim, eu am ales gogosar murat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc