Tocanita de chorizo picant cu cartofi, zucchini si painici din mamaliga cu cascaval la cuptor

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
medie
Tocanita de chorizo picant cu cartofi, zucchini si painici din mamaliga cu cascaval la cuptor

Ingrediente

  • 6 cartofi albi
  • 1 chorizo picant
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei iute roșu
  • 1 zucchini mediu
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare, piper
  • 4 fire de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 5 căței de usturoi
  • Apă
  • Ulei
  • Pentru mămăliga:
  • 300 de grame făină de mălai
  • 1 litru apă
  • 1 lingura de sare
  • unt
  • 100 de grame cașcaval feliat

Mod de preparare

Se spală și se curăță legumele, se toacă cubulete ceapa, ardeii, gogosarul, usturoiul.
Se feliaza cartofii cuburi mai mari, la fel și zucchini, se feliaza carnatul.
Se încing într-o oală potrivită 4 linguri de ulei, apoi se calesc ceapa, ardeii, gogosarul și usturoiul, cca. 5 minute, se adaugă cartofii, carnatii, se asezoneaza, foaia de dafin, frunzele de cimbru, boiaua, apă cât să acopere toată compoziția.
Se fierbe tocanita cca. 30, 35 de minute.
În ultimele 15 minute, se adaugă zucchini.
Pentru mămăliga, se aduce apa la punctul de fierbere împreună cu sarea, se adaugă făina de mălai, se fierbe 15 minute, apoi se amestecă. Compoziția rezultată se așează într-o tava unsa cu unt, se niveleaza, se mai adaugă puțin unt și cascaval feliat. Se dă la cuptor, la 165 de grade Celsius, cca. 20 de minute. Se decupeaza bucăți cu o formă rotundă și se servesc alături de tocăniță.
Se presară puțin pătrunjel verde pe tocăniță, eu am uitat din cauza grabei!
E o mâncare satioasa, gustoasă și de sezon, iar chorizo poate fi înlocuit și cu alte tipuri de cârnați , mai mult sau mai puțin picanti , după gustul fiecăruia !
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Reteta de prajitura Ole-Gabi
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Ole si cam atat, e foarte gustoasa, iar pentru cei care ''nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase'' se pot abtine...

Reteta de prajitura Ole-Gabi
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti