Tocanita de chorizo picant cu cartofi, zucchini si painici din mamaliga cu cascaval la cuptor

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
medie
Tocanita de chorizo picant cu cartofi, zucchini si painici din mamaliga cu cascaval la cuptor

Ingrediente

  • 6 cartofi albi
  • 1 chorizo picant
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei iute roșu
  • 1 zucchini mediu
  • 1 linguriță boia dulce
  • Sare, piper
  • 4 fire de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 5 căței de usturoi
  • Apă
  • Ulei
  • Pentru mămăliga:
  • 300 de grame făină de mălai
  • 1 litru apă
  • 1 lingura de sare
  • unt
  • 100 de grame cașcaval feliat

Mod de preparare

Se spală și se curăță legumele, se toacă cubulete ceapa, ardeii, gogosarul, usturoiul.
Se feliaza cartofii cuburi mai mari, la fel și zucchini, se feliaza carnatul.
Se încing într-o oală potrivită 4 linguri de ulei, apoi se calesc ceapa, ardeii, gogosarul și usturoiul, cca. 5 minute, se adaugă cartofii, carnatii, se asezoneaza, foaia de dafin, frunzele de cimbru, boiaua, apă cât să acopere toată compoziția.
Se fierbe tocanita cca. 30, 35 de minute.
În ultimele 15 minute, se adaugă zucchini.
Pentru mămăliga, se aduce apa la punctul de fierbere împreună cu sarea, se adaugă făina de mălai, se fierbe 15 minute, apoi se amestecă. Compoziția rezultată se așează într-o tava unsa cu unt, se niveleaza, se mai adaugă puțin unt și cascaval feliat. Se dă la cuptor, la 165 de grade Celsius, cca. 20 de minute. Se decupeaza bucăți cu o formă rotundă și se servesc alături de tocăniță.
Se presară puțin pătrunjel verde pe tocăniță, eu am uitat din cauza grabei!
E o mâncare satioasa, gustoasă și de sezon, iar chorizo poate fi înlocuit și cu alte tipuri de cârnați , mai mult sau mai puțin picanti , după gustul fiecăruia !
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia