Se spală și se curăță legumele, se toacă cubulete ceapa, ardeii, gogosarul, usturoiul.
Se feliaza cartofii cuburi mai mari, la fel și zucchini, se feliaza carnatul.
Se încing într-o oală potrivită 4 linguri de ulei, apoi se calesc ceapa, ardeii, gogosarul și usturoiul, cca. 5 minute, se adaugă cartofii, carnatii, se asezoneaza, foaia de dafin, frunzele de cimbru, boiaua, apă cât să acopere toată compoziția.
Se fierbe tocanita cca. 30, 35 de minute.
În ultimele 15 minute, se adaugă zucchini.
Pentru mămăliga, se aduce apa la punctul de fierbere împreună cu sarea, se adaugă făina de mălai, se fierbe 15 minute, apoi se amestecă. Compoziția rezultată se așează într-o tava unsa cu unt, se niveleaza, se mai adaugă puțin unt și cascaval feliat. Se dă la cuptor, la 165 de grade Celsius, cca. 20 de minute. Se decupeaza bucăți cu o formă rotundă și se servesc alături de tocăniță.
Se presară puțin pătrunjel verde pe tocăniță, eu am uitat din cauza grabei!
E o mâncare satioasa, gustoasă și de sezon, iar chorizo poate fi înlocuit și cu alte tipuri de cârnați , mai mult sau mai puțin picanti , după gustul fiecăruia !
Poftă bună!
Un desert rapid ... si taaaare bun ! Ideal cand aveti musafiri neasteptati deoarece in jumatate de ora este totul pregatit si...
Foietaj cu Nutella, Oreo si cajuDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii