Se spală și se curăță legumele, se toacă cubulete ceapa, ardeii, gogosarul, usturoiul.
Se feliaza cartofii cuburi mai mari, la fel și zucchini, se feliaza carnatul.
Se încing într-o oală potrivită 4 linguri de ulei, apoi se calesc ceapa, ardeii, gogosarul și usturoiul, cca. 5 minute, se adaugă cartofii, carnatii, se asezoneaza, foaia de dafin, frunzele de cimbru, boiaua, apă cât să acopere toată compoziția.
Se fierbe tocanita cca. 30, 35 de minute.
În ultimele 15 minute, se adaugă zucchini.
Pentru mămăliga, se aduce apa la punctul de fierbere împreună cu sarea, se adaugă făina de mălai, se fierbe 15 minute, apoi se amestecă. Compoziția rezultată se așează într-o tava unsa cu unt, se niveleaza, se mai adaugă puțin unt și cascaval feliat. Se dă la cuptor, la 165 de grade Celsius, cca. 20 de minute. Se decupeaza bucăți cu o formă rotundă și se servesc alături de tocăniță.
Se presară puțin pătrunjel verde pe tocăniță, eu am uitat din cauza grabei!
E o mâncare satioasa, gustoasă și de sezon, iar chorizo poate fi înlocuit și cu alte tipuri de cârnați , mai mult sau mai puțin picanti , după gustul fiecăruia !
Poftă bună!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii