Pentru inceput se spala si se curata inima de artere si de grasimea din exteriorAceasta se taie cubulete si se caleste putin in ulei, dupa care se pune putina apa si se lasa sa fiarba incet. Dupa ce inima si-a schimbat putin culoarea, se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba si ceapa putin, dupa care se adauga cimbrul, chimenul si piperul.
Ardeiul se taie feliute si se adauga peste intreaga compozitie. Se adauga si restul de apa si se lasa sa fiarba pana ce inima se va patrunde bine. In cazul in care nu a este fiarta, iar apa a scazut se mai adauga apa pana ce aceasta va fierbe. Tocanita trebuie iese usor zemoasa.
Cand legumele au fiert, iar inima de vita s-a patruns bine, se adauga sucul de rosii si boiaua. Dupa ce s-au incorporat bine cele doua ingrediente se adauga usturoiul zdrobit si se mai lasa 5 minute, dupa care se condimenteaza dupa gust cu vegeta si sare.
Cand tocanita este gata se adauga patrunjelul tocat marunt.
Se serveste calda in special cu mamaliga.
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii