Tocanita De Burta Si Picioare De Porc

Complexitate
redusa
Tocanita De Burta Si Picioare De Porc

Ingrediente

  • 2 buc unghii de porc
  • 1 kg burta prefiarta si feliata
  • 2 buc ceapa mare (daca nu punem 4 mai mici)
  • 2 linguri untura
  • pasta de gulyas (se poate folosi boia)
  • 2 ardei grasi tocat marunt (eu am folosit pasta de gogosari)
  • 2 frunze dafin
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 ardei iute feliat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde facultativ

Mod de preparare

Parjolim inca odata unghiile de porc apoi le spalam si le taiem in jumate. Fiecare jumatate o vom taia din nou in jumatete. Burta prefiarta, intotdeauna o pun sa dea cateva clocote in apa cu sare, foi de dafin, usturoi, otet, apoi o strecor si o spal bine sub jet de apa si o las la stors pana ii vine randul la folosire.

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit pe cele 2 linguri de untura incinsa. Adaugam ardeiul gras (daca nu aveti puteti folosi pasta de gogosari sau chiar sa renuntati la el) si peste punem unghiile portionate, Condimentam cu sare, piper, gulyas (sau boia ) si le calim impreuna circa 10 minute. Punem apa peste sa fie acoperite bine unghiile, adaugati si 2 frunze de dafin si le lasati sub capac, la foc mic pana unghiile sunt fierte (eu am facut in oala cu presiune si in decurs de 35 minute au fost fierte), daca mai e nevoie mai adaugati apa.

Cand unghiile sunt fierte adaugam burta prefiarta si feliata la aceasta tocanita si completam apa cat sa acopere totul un pic. Adaugam cateii de usturoi feliati si ardeiul iute lasand sa fiarba la foc mic totul pana scade apa si obtinem un sos mai grosut. Cine doreste poate sa puna si un pic de patrunjel verde chiar la sfarsit.

Se serveste cu cartofi natur sau cu paine proaspata.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia