Tocanita De Burta Si Picioare De Porc

Complexitate
redusa
Tocanita De Burta Si Picioare De Porc

Ingrediente

  • 2 buc unghii de porc
  • 1 kg burta prefiarta si feliata
  • 2 buc ceapa mare (daca nu punem 4 mai mici)
  • 2 linguri untura
  • pasta de gulyas (se poate folosi boia)
  • 2 ardei grasi tocat marunt (eu am folosit pasta de gogosari)
  • 2 frunze dafin
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 ardei iute feliat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde facultativ

Mod de preparare

Parjolim inca odata unghiile de porc apoi le spalam si le taiem in jumate. Fiecare jumatate o vom taia din nou in jumatete. Burta prefiarta, intotdeauna o pun sa dea cateva clocote in apa cu sare, foi de dafin, usturoi, otet, apoi o strecor si o spal bine sub jet de apa si o las la stors pana ii vine randul la folosire.

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit pe cele 2 linguri de untura incinsa. Adaugam ardeiul gras (daca nu aveti puteti folosi pasta de gogosari sau chiar sa renuntati la el) si peste punem unghiile portionate, Condimentam cu sare, piper, gulyas (sau boia ) si le calim impreuna circa 10 minute. Punem apa peste sa fie acoperite bine unghiile, adaugati si 2 frunze de dafin si le lasati sub capac, la foc mic pana unghiile sunt fierte (eu am facut in oala cu presiune si in decurs de 35 minute au fost fierte), daca mai e nevoie mai adaugati apa.

Cand unghiile sunt fierte adaugam burta prefiarta si feliata la aceasta tocanita si completam apa cat sa acopere totul un pic. Adaugam cateii de usturoi feliati si ardeiul iute lasand sa fiarba la foc mic totul pana scade apa si obtinem un sos mai grosut. Cine doreste poate sa puna si un pic de patrunjel verde chiar la sfarsit.

Se serveste cu cartofi natur sau cu paine proaspata.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola