Tocana:
Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam si le punem la scurs.
Baconul il maruntim.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele.
Ardeiul kapia il curatam de cotor si seminte, il taiem cubulete.
Morcovul il decojim, il taiem bucatele.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem carnea, o rumenim usor pe toate partile.
Adaugam ciupercile, la innabusim 1-2 minute, apoi punem ceapa, ardeiul, kapia si ceapa verde.
Amestecam totul, punem o cana si jumatate cu apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut pe jumatate lichidul, incorporam baconul si pasta de tomate.
Dam gust cu sare si piper.
Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam tocana deoparte.
Tocam patrunjelul verde marunt, il adaugam peste si amestecam.
Cat timp tocana scade, punem si piureul la foc:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Morcovul il decojim si il taiem rondele mici.
Intr-o cratita punem cartofii si morcovul, ii acoperim cu apa.
Ii punem pe foc si cand incep sa fiarba, punem putina sare.
Ii incercam si cand sunt fierti, ii tragem de pe foc si scurgem apa.
Punem untul, smantana si ii zdrobim pana obtinem un piure, dar nu foarte fin.
Adaugam 2 linguri fulgi de parmenzan, amestecam. Gustam sa vedem daca mai are nevoie de sare.
Ungem un vas termorezistent cu unt, rasturnam tocana.
Punem piureul cu lingura, usor si il nivelam.
Ii facem cateva dungi cu o furculita, iar deasupra presaram lingura de fulgi de parmezan ramasa.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor si il lasam putin sa se racoreasca.
Servim calda, fie simpla, fie cu muraturi. Noi am ales sa o servim cu o salata de varza murata...Mmmm, grozava!
Sa aveti pofta!
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii