Pentru prima data pregatim momitele ca sa ne incadram in timp cu pregatirea tocaneiUn vas cu apa clocotita in care punem sare si o lanmaie taiata in patrusi timp de 15 min fierbem momitele (lamaia pentru a nu oxida si sarea pentru a intari momitele).
Taiem momitele dupa ce s au racit si le dam separat pana le adaugam la tocana. Curatam ceapa si ardeiul si taiem ceapa jullien si ardeii in fasii subtiri si lungi. Luam un tuci mai mare punem uleiul in el, punem ceapa si ardeiul si fe foc neaparat ca sa desavarsim reteta.
Usturoiul il desfacem si il spargem dupa care il aruncam in ceaun, o creanga de cimbru si cateva frunze de busuioc. Carnatul afumat il taiem felii oblice late de 1 cm.
Pe masura ce tocana se implineste, punem carnatul iar la 10 min, momitele si bulionul.
Ca sa nu se ingroase prea tare venim cu vin alb sau apasi facem dilutia tocaneiLasam sa colcaie pana se leaga iarasi sosul tocanei si asezonam cu sare si piper
Garnituri de legume alaturi de o portie de tocana, mamaliga.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii