Pentru prima data pregatim momitele ca sa ne incadram in timp cu pregatirea tocaneiUn vas cu apa clocotita in care punem sare si o lanmaie taiata in patrusi timp de 15 min fierbem momitele (lamaia pentru a nu oxida si sarea pentru a intari momitele).
Taiem momitele dupa ce s au racit si le dam separat pana le adaugam la tocana. Curatam ceapa si ardeiul si taiem ceapa jullien si ardeii in fasii subtiri si lungi. Luam un tuci mai mare punem uleiul in el, punem ceapa si ardeiul si fe foc neaparat ca sa desavarsim reteta.
Usturoiul il desfacem si il spargem dupa care il aruncam in ceaun, o creanga de cimbru si cateva frunze de busuioc. Carnatul afumat il taiem felii oblice late de 1 cm.
Pe masura ce tocana se implineste, punem carnatul iar la 10 min, momitele si bulionul.
Ca sa nu se ingroase prea tare venim cu vin alb sau apasi facem dilutia tocaneiLasam sa colcaie pana se leaga iarasi sosul tocanei si asezonam cu sare si piper
Garnituri de legume alaturi de o portie de tocana, mamaliga.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii