Pentru prima data pregatim momitele ca sa ne incadram in timp cu pregatirea tocaneiUn vas cu apa clocotita in care punem sare si o lanmaie taiata in patrusi timp de 15 min fierbem momitele (lamaia pentru a nu oxida si sarea pentru a intari momitele).
Taiem momitele dupa ce s au racit si le dam separat pana le adaugam la tocana. Curatam ceapa si ardeiul si taiem ceapa jullien si ardeii in fasii subtiri si lungi. Luam un tuci mai mare punem uleiul in el, punem ceapa si ardeiul si fe foc neaparat ca sa desavarsim reteta.
Usturoiul il desfacem si il spargem dupa care il aruncam in ceaun, o creanga de cimbru si cateva frunze de busuioc. Carnatul afumat il taiem felii oblice late de 1 cm.
Pe masura ce tocana se implineste, punem carnatul iar la 10 min, momitele si bulionul.
Ca sa nu se ingroase prea tare venim cu vin alb sau apasi facem dilutia tocaneiLasam sa colcaie pana se leaga iarasi sosul tocanei si asezonam cu sare si piper
Garnituri de legume alaturi de o portie de tocana, mamaliga.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii