Tocana de Melci cu Ghebe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -300gr ghebe (conservate)
  • -3-4kg melci cu cochilie sau 200gr pulpa de melci
  • -2 cepe
  • -5-6 fire de usturoi verde
  • -una cescuta de bulion
  • -o legatura de marar
  • -piper
  • -sare
  • -ulei

Mod de preparare

La aceasta ora Tocana demelci cu ghebe poate fi catalogata ca fiind o delicatesa rara, foarte rara, o trufanda a bucatariei noastre traditionale.

Melci cu cochilie: in luna Aprilie la prima ploaie cu tunete si fulgere in zonele adiacente lacurilor, paraielor sau a raurilor in locuri cu vegetatie deasa, pana a nu se amara frunza depelin si cucuta, pe racoare, dis de dimineata v-om purcede la cules de melci.

Alegem numai specimenele mai mari cautandu-le prin iarba pe sub frunze prin locuri greu accesibile. Fiind posesorii unei cantitati acceptabile revenim in bucatarie sau apelam in camara la cei conservati.

Daca sunt culesi ii spalam in 2-3 ape reci ii punem intr-un vas cu capac si ii fierbem cam 30 de minute la foc mare, dupa fierbere ii d-am sub jet de apa rece si trecem la alegerea pulpei de melc

Cu o furculita intepam pulpa si o scoatem din cochilie. o asezam pe tocator si taiempulpa de restul melcului. Toata cantitatea de pulpa o frecam cu sare apoi cu otet urmand sa o mai fierbem inca 30 de minute.

Ghebelele clatim cu apa ece si le punem intr-un vas de tuci impreuna cu cantitatea de ulei (o cescuta). Adaugam ceapa tocata marunt, firele de usturoi taiate destul de mare si le carcalim la foc mic. Venim si cu pulpa de melc sim o punem in tuci.

Dupa 5-7 minute asezonam cu sare si piper, punem cescuta de bulion (Decasa). inca 3 minute sa se lege toata compozitia, oprim focul d-am tuciul deoparte si e gata.
La servire nu poate lipsi mamaliguta, un mujdei de usturoi cu hrean iar un pahar cu vin alb sec va face deliciul acestei mese

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata

 De obicei ciorbele cu legume noi le prepar fara carne. De data aceasta bucata de costita carnosa, afumata de casa, se...

Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!