Tocana de ied cu cartofi noi, menta si lamaita

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
redusa
Tocana de ied cu cartofi noi, menta si lamaita

Ingrediente

  • 1 pulpa de ied
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 cani apa calda
  • 1 kg cartofi noi (de preferat sa fie mici)
  • 1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita

Mod de preparare

Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de eventuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.
Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm.
Cartofii se spala bine, se curata de coaja (sau nu), iar daca sunt mici, se lasa intregi. Daca sunt mai marisori, se taie in jumatati sau sferturi.
Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi, am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor, setand temperatura de 160 grade C, pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor, pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura