Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de eventuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.
Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm.
Cartofii se spala bine, se curata de coaja (sau nu), iar daca sunt mici, se lasa intregi. Daca sunt mai marisori, se taie in jumatati sau sferturi.
Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi, am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor, setand temperatura de 160 grade C, pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor, pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa va fie de folos!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii