Tocana cu Pui, Hribi si Trambita Piticului

Complexitate
redusa
Tocana cu Pui, Hribi si Trambita Piticului

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 8 pulpe de pui inferioare
  • sare si piper proaspat macinat
  • 15 g hribi deshidratate
  • 15 g trambita piticului deshidratate
  • 300 ml supa concentrat de pui
  • 40 g unt
  • 3 cepe taiate marunt
  • un praf de sare de mare grunjoasa
  • 1 lingura frunze de telina taiate marunt
  • 3 morcovi taiati bucati mici
  • 3 catei de usturoi razaliti fin
  • 1 1/2 linguri de faina de grau alba
  • 400 ml supa concentrat de pui
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • piper proaspat macinat
  • 3 linguri de smantana (cu o grasime intre 24-30%)

Mod de preparare

Aduceti la fierbere cele 300 ml supa de pui apoi turnati intr-un bol peste ciuperci si lasati-le deoparte. Asezonati carnea si prajiti pe toate partile in uleiul de masline intr-o tigaie de fier sau inox cateva minute apoi scoateti-le pe o farfurie.

In aceeasi tigaie puneti untul si saute ceapa la fic mic aproximativ 20-25 de minute. Adaugati morcovii, telina si mai lasati inca 5 minute dupa care transferati amestecul intr-o cratita. Mutati flacara pe minim.

Puneti in cratita ciocanelele, usturoiul, faina, amestecati si saute inca 2 minute apoi turnati 400 ml supa de pui (ajustati cantitatea de supa de pui in functie de cat de mult sos doriti sa faceti). Strecurati bine ciupercile, taiati-le marunt, strecurati supa ramasa si adaugati acestea in cratita.

Acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc mic 20-25 de minute sau pana cand carnea este fiarta. Adaugati patrunjelul, smantana si ajustati asezonarea. Serviti cu mamaliga calda sau painea preferata si optional cu extra smantana.

* Daca nu aveti trambita piticului puteti folosi doar hribi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Napolitane cu gem, nuca si biscuiti
Bucataras.RO

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai