Toate cantitatile de carne se spala in doua, trei ape si se arunca intrun ceaun mare peste care punem cata apa cata moare de curechi, si le punem la fiert la foc ingaduit afara pe pirostii.
Aruncam si cimbru, foile de dafin, iar in mod aleatoriu doua cepe, doi morcovisi o telina pentru a implini calitatea bucatilor.
Usturoiul il curatam si facem un mujdei fara sare pisat bine. Bufturile de la porc le spalam cu ceapa si otet, poate si un plic de bicarbonat de sodiu, intre timp indepartam grasimile de pe bufturi. Mergem la ceaun si mai invartim din cand in cand intepand carnea sa vedem daca este fiarta.
Scoatem bucatile afara le lasam la racit ca sa le putem taia. Oprim 2 litri desupa in care a fiert carnea strecurata si punem usturoiul in ea. Usturoiul se va odihni in supa si i si va lasa toata dulceata si aroma in supa.
Strecuram din nou supa, aruncam reyuidurile de usturoisi pastram supa care va deveni liantul din toba.
Taiem toata carnea bucati mici, felii si le asezam intr-o copaie de lemn sa facem amestecul.
Scoatem din camara sangele oprit de la taierea porcului care este sarat de la alesul cheagurilor de sangesi l turnam peste carne putin cate putin, punem si supa, gustam de sare si mai adaugam ce mai trebuie.
Clatim cele doua bufturi, legam cu sfoara la unul din capete si le umplem cu amestecul din copaie.
Pline fiind le coasem la gura si cu capatul de sfoara legam bine la capatul celalalt. In yeama calda inca de la fiertul carnii, punem tobele la fiert dar fara sa clocoteasca zeama si fara foc prea mult la ceaun.
Le scoatem dupa o jumatate de ora si le asezam pe o masa dreapta, punem deasupra lor un blat, iar pe blat o greutate mare sa le tina presate pina a doua zi. Trei zile la rece atarnate dupa care 12 ore la fum si putem sa spunem ca toba cu sange este gata de servit.
O forma excelenta de aperitiv alaturi de celelalte specialitati de porc.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii