Toba cu Sange

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 urechi de porc
  • 1bucata de falca fara os
  • 1 bucata de gusa
  • 1kg de carne slaba
  • 1 inima de porc
  • 2 rinichi
  • 1 splina
  • sange 700ml
  • moare de curechi 5litri
  • cimbru una creanga
  • foi de dafin 3+4
  • usturoi 300 gr
  • sare
  • traista mare si cea mica de la porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o telina

Mod de preparare

Toate cantitatile de carne se spala in doua, trei ape si se arunca intrun ceaun mare peste care punem cata apa cata moare de curechi, si le punem la fiert la foc ingaduit afara pe pirostii.
Aruncam si cimbru, foile de dafin, iar in mod aleatoriu doua cepe, doi morcovisi o telina pentru a implini calitatea bucatilor.

Usturoiul il curatam si facem un mujdei fara sare pisat bine. Bufturile de la porc le spalam cu ceapa si otet, poate si un plic de bicarbonat de sodiu, intre timp indepartam grasimile de pe bufturi. Mergem la ceaun si mai invartim din cand in cand intepand carnea sa vedem daca este fiarta.

Scoatem bucatile afara le lasam la racit ca sa le putem taia. Oprim 2 litri desupa in care a fiert carnea strecurata si punem usturoiul in ea. Usturoiul se va odihni in supa si i si va lasa toata dulceata si aroma in supa.

Strecuram din nou supa, aruncam reyuidurile de usturoisi pastram supa care va deveni liantul din toba.
Taiem toata carnea bucati mici, felii si le asezam intr-o copaie de lemn sa facem amestecul.

Scoatem din camara sangele oprit de la taierea porcului care este sarat de la alesul cheagurilor de sangesi l turnam peste carne putin cate putin, punem si supa, gustam de sare si mai adaugam ce mai trebuie.

Clatim cele doua bufturi, legam cu sfoara la unul din capete si le umplem cu amestecul din copaie.
Pline fiind le coasem la gura si cu capatul de sfoara legam bine la capatul celalalt. In yeama calda inca de la fiertul carnii, punem tobele la fiert dar fara sa clocoteasca zeama si fara foc prea mult la ceaun.

Le scoatem dupa o jumatate de ora si le asezam pe o masa dreapta, punem deasupra lor un blat, iar pe blat o greutate mare sa le tina presate pina a doua zi. Trei zile la rece atarnate dupa care 12 ore la fum si putem sa spunem ca toba cu sange este gata de servit.
O forma excelenta de aperitiv alaturi de celelalte specialitati de porc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Tort rapid cu fructe
Bucataras.RO

Tort rapid cu fructe

Daaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern.  E o...

Tort rapid cu fructe
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing