Toate cantitatile de carne se spala in doua, trei ape si se arunca intrun ceaun mare peste care punem cata apa cata moare de curechi, si le punem la fiert la foc ingaduit afara pe pirostii.
Aruncam si cimbru, foile de dafin, iar in mod aleatoriu doua cepe, doi morcovisi o telina pentru a implini calitatea bucatilor.
Usturoiul il curatam si facem un mujdei fara sare pisat bine. Bufturile de la porc le spalam cu ceapa si otet, poate si un plic de bicarbonat de sodiu, intre timp indepartam grasimile de pe bufturi. Mergem la ceaun si mai invartim din cand in cand intepand carnea sa vedem daca este fiarta.
Scoatem bucatile afara le lasam la racit ca sa le putem taia. Oprim 2 litri desupa in care a fiert carnea strecurata si punem usturoiul in ea. Usturoiul se va odihni in supa si i si va lasa toata dulceata si aroma in supa.
Strecuram din nou supa, aruncam reyuidurile de usturoisi pastram supa care va deveni liantul din toba.
Taiem toata carnea bucati mici, felii si le asezam intr-o copaie de lemn sa facem amestecul.
Scoatem din camara sangele oprit de la taierea porcului care este sarat de la alesul cheagurilor de sangesi l turnam peste carne putin cate putin, punem si supa, gustam de sare si mai adaugam ce mai trebuie.
Clatim cele doua bufturi, legam cu sfoara la unul din capete si le umplem cu amestecul din copaie.
Pline fiind le coasem la gura si cu capatul de sfoara legam bine la capatul celalalt. In yeama calda inca de la fiertul carnii, punem tobele la fiert dar fara sa clocoteasca zeama si fara foc prea mult la ceaun.
Le scoatem dupa o jumatate de ora si le asezam pe o masa dreapta, punem deasupra lor un blat, iar pe blat o greutate mare sa le tina presate pina a doua zi. Trei zile la rece atarnate dupa care 12 ore la fum si putem sa spunem ca toba cu sange este gata de servit.
O forma excelenta de aperitiv alaturi de celelalte specialitati de porc.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii