Terci ca la Bunicul Ilie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • malai
  • sare
  • cirnaciori oltenesti
  • jumari
  • ceapa
  • branza de oaie tare

Mod de preparare

Se puna apa la fiert, cu sare. Se adauga incet si se mesteca continu in prafuri, malaiul. Se mesteca continuu timp de 10 minute pina cand malaiul prinde un pic de consistenta. Nu trebuie fiert tare ca si mamaliga, si secretul este: compozitia sa nu fie groasa ca si mamaliga.
De aceea se pune malai pana cand prinde un pic de consistenta si seamana cu maioneza, trebuie sa fie o mamaliga foarte moale.
deci atentie la cantitatea de malai.
Separat se prajesc jumarile si cirnaciorii oltenesti si se taie cuburi, se taie ceapa felii.
Se scoate terciul pe o farfurie adanca, se lasa sa faca crusta - in 3-4 minute, se rade brinza de oaie si se presara peste el.

Se serveste alaturi cu jumarile, carnaciorii si ceapa felii cruda.
se poate folosi si cu putina smantana pentru cei care doresc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa