Se puna apa la fiert, cu sare. Se adauga incet si se mesteca continu in prafuri, malaiul. Se mesteca continuu timp de 10 minute pina cand malaiul prinde un pic de consistenta. Nu trebuie fiert tare ca si mamaliga, si secretul este: compozitia sa nu fie groasa ca si mamaliga.
De aceea se pune malai pana cand prinde un pic de consistenta si seamana cu maioneza, trebuie sa fie o mamaliga foarte moale.
deci atentie la cantitatea de malai.
Separat se prajesc jumarile si cirnaciorii oltenesti si se taie cuburi, se taie ceapa felii.
Se scoate terciul pe o farfurie adanca, se lasa sa faca crusta - in 3-4 minute, se rade brinza de oaie si se presara peste el.
Se serveste alaturi cu jumarile, carnaciorii si ceapa felii cruda.
se poate folosi si cu putina smantana pentru cei care doresc.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii