Se puna apa la fiert, cu sare. Se adauga incet si se mesteca continu in prafuri, malaiul. Se mesteca continuu timp de 10 minute pina cand malaiul prinde un pic de consistenta. Nu trebuie fiert tare ca si mamaliga, si secretul este: compozitia sa nu fie groasa ca si mamaliga.
De aceea se pune malai pana cand prinde un pic de consistenta si seamana cu maioneza, trebuie sa fie o mamaliga foarte moale.
deci atentie la cantitatea de malai.
Separat se prajesc jumarile si cirnaciorii oltenesti si se taie cuburi, se taie ceapa felii.
Se scoate terciul pe o farfurie adanca, se lasa sa faca crusta - in 3-4 minute, se rade brinza de oaie si se presara peste el.
Se serveste alaturi cu jumarile, carnaciorii si ceapa felii cruda.
se poate folosi si cu putina smantana pentru cei care doresc.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii