Tarte de Mamaliga cu Ficatei de Pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g malai
  • 500 g ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 100 g ciuperci
  • 2-3 linguri cu ulei
  • patrunjel verde
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se face o mamaliga cat mai vartoasa si se lasa sa se racoreasca putin.

Intre timp, se caleste putin ceapa tocata marunt si, cand a devenit sticloasa, se adauga ciupercile taiate cubulete.
Dupa circa 10 minute se adauga ficateii de pui taiati in bucati potrivite.

In timp ce se prajesc ficateii (nu mai mult de 5 minute ca sa nu se usuce), se tapeteaza cu mamaliga cateva forme de tarte unse cu unt. Inainte de a lua ficateii de pe foc se codimenteaza dupa gust.
Se umplu formele cu amestecul de ficatei si le introducem la cuptor, pe o tava, pana cand marginile mamaligii se rumenesc putin.

Se scot din forme (daca se poate), daca nu, se servesc in forme ornate cu patrunjel tocat pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate