Taci si inghite

Postat pe: 04-01-2017
(1)

Ingrediente

Pentru o mamaliguta mai mare:
faina de porumb
sare
apa
1 cubulet de unt
Restul ingredientelor:
200 g branza de oi
70 g telemea de vaca
carne si carnati din tochitura
3 oua

Mod de preparare

PREGĂTIRE

15min

GĂTIRE

30min

PORȚII

4 portii
Pentru inceput, am pus apa la fiert pentru mamaliguta, cu putina sare; intre timp, am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de bucatarie, pentru a absorbi excesul de untura si am taiat-o bucati mai mici.

Cand apa pentru mamaliguta a inceput sa fiarba, punem faina de porumb in ploaie si o amestecam energic, nu trebuie sa fie nici tare, nici foarte moale si o lasam sa fiarba, iar la sfarsit punem si cubuletul de unt, mai amestecam putin si mamaliguta noastra este gata;

Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil, punem hartie de copt si rasturnam jumatate din cantitatea de mamaligura, peste, punem jumatate din branza si toata carnita, apoi restul de mamaliguta si deasupra restul de branza. Facem 3 goluri cu o lingura si punem cele 3 oua. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute sau pana ce ouale sunt facute si sunt usor moi. Pofta buna!

Tips-uri: 1. Puteti sa puneti orice carne si branza doriti;
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Taci si inghite" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Taci si inghite