Stroganoff cu Ciuperci si Carne de Vita

Complexitate
redusa
Stroganoff cu Ciuperci si Carne de Vita

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g carne de vita taiate fasii de aproximativ 2-3 cm
  • sare si piper proaspat macinat
  • 30 g unt
  • 2 cepe taiate pestisori fin
  • 300 g ciuperci champignon taiate felii
  • 2 catei de usturoi razaliti fin
  • 2 linguri faina de grau alba
  • 1/4 lingurita cimbru
  • un praf mic de chili cayenne
  • 1/4 lingurita oregano
  • 125 ml vin alb
  • 800 ml apa + 1/2 cub organic de vita sau 800 ml supa clarifiata de vita
  • 200 ml smantana (grasime 30%- este important ca aceasta sa aiba o cantitate mare de grasime pentru a nu se separa)
  • 1 lingura de ceapa verde taiata marunt (doar cozile)
  • 800 g tagliatelle proaspete

Mod de preparare

Intr-o cratita sau tigaie de inox puneti uleiul de masline. Asezonati carnea si prajiti aceasta la foc mare pana cand se reduce apa si carnea incepe sa se caramelizeze. Scoateti aceasta pe o farfurie si lasati deoparte.

In aceeasi cratita puneti untul, ciupercile si ceapa. Caramelizati acestea la foc mic 10-15 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul si oregano. Amestecati si lasati max 30 de secunde. Puneti faina, distribuiti-o si dupa ce a 'disparut' turnati vinul si supa de vita.

Aduceti la o fierbere lenta iar intre timp razaliti cu o spatula de pe fundul cratitei acele arome caramelizate. Adaugati carnea, acoperiti si la foc mic lasati sa fiarba lent aproximativ 1 ora. In functie de tipul de carne care folositi aceasta poate v-a avea nevoie de mai mult sau mai putin timp de fierbere.

Cand carnea este gata fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Strecurati si amestecati-le cu putin ulei de masline extra virgin apoi portionati. Luati de pe foc tocana dupa care adaugati smantana, ceapa verde si asezonati dupa gust. Serviti aceasta peste paste.
Aceasta este o reteta inspirata de cea traditionala din gastronomia ruseasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
4
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Desert tort cu capsuni si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Am pregătit acest tort cu ocazia zilei de naștere a mezinei noastre, conform solicitării ei: cu căpșuni și ciocolată....

Desert tort cu capsuni si ciocolata
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia