Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine şi se lasă la odihnit.
Se pune apă cu sare la fiert . Se taie cotorul verzei şi se pune în apa clocotită. Se lasă la fiert cam 15 minute sau până observăm că putem desprinde cu uşurinţă frunzele. Atenţie să nu se rupă! Cred că depinde şi de soiul verzei…
Se desfac frunze potrivite şi se împăturesc sarmăluţele. Ce rămâne din varză, se toacă mărunt.
Cealaltă ceapă se toacă şi ea, şi se căleşte în ulei împreună cu cârnăciorii tăiaţi rondele, pentru câteva minute. Se dă deoparte de pe foc şi se repartizează tocătura de varză, după care se aşază frumos sărmăluţele. Deasupra se presară cimbru şi se pun crenguţe de mărar uscat, frunzele de dafin şi boabe de piper. Se acoperă cu apă şi se dau la cuptor, completând de câte ori este nevoie. Când sunt aproape gata, se adaugă roşiile cubuleţe şi se lasă apoi să scadă bine.
Se servesc calde, cu mămăliguţă şi ardei iute!
Poftă bună!
Pentru gustul uşor acrişor, pentru cine preferă, se poate folosi borş combinat cu apă.
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu