Sarmalute in varza dulce

Postat pe: 04-06-2017
(0)

Ingrediente

500 g carne tocată de porc
1 varză micuţă
2 cepe
2 carnăciori afumaţi
1 ceaşcă de orez
sare
piper măcinat şi boabe
mărar uscat
cimbru uscat
2 foi de dafin
1 conservă mică de roşii cubuleţe
ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

03h:30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine şi se lasă la odihnit.

Se pune apă cu sare la fiert . Se taie cotorul verzei şi se pune în apa clocotită. Se lasă la fiert cam 15 minute sau până observăm că putem desprinde cu uşurinţă frunzele. Atenţie să nu se rupă! Cred că depinde şi de soiul verzei…

Se desfac frunze potrivite şi se împăturesc sarmăluţele. Ce rămâne din varză, se toacă mărunt.

Cealaltă ceapă se toacă şi ea, şi se căleşte în ulei împreună cu cârnăciorii tăiaţi rondele, pentru câteva minute. Se dă deoparte de pe foc şi se repartizează tocătura de varză, după care se aşază frumos sărmăluţele. Deasupra se presară cimbru şi se pun crenguţe de mărar uscat, frunzele de dafin şi boabe de piper. Se acoperă cu apă şi se dau la cuptor, completând de câte ori este nevoie. Când sunt aproape gata, se adaugă roşiile cubuleţe şi se lasă apoi să scadă bine.

Se servesc calde, cu mămăliguţă şi ardei iute!

Poftă bună!

Pentru gustul uşor acrişor, pentru cine preferă, se poate folosi borş combinat cu apă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute in varza dulce" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute in varza dulce