Curarati feniculul de foaia externa si partile mai dure, spalati si taiati in 4 apoi il fierbeti in apa clocotita si sarata cca 20 minute (sau pina cind intra furculita in el). Lasati sa se raceasca intr-o strecuratoare si apoi il mixati in robot/ blender. Puneti crema de fenicul obtinuta intr-o strecuratoare fina si lasati sa mai piarda apa in exces in timp ce radeti cascavalul.
Amestecati crema de fenicul (scursa) cu cascavalul ras. Luati o felie de carne pe care ungeti 1/8 din cantitatea de fenicul si cascaval apoi presarati pesmet. Prindeti felia de carne asa unsa de margini si o rasturnati cu pesmetul in jos direct in tava in care o sa coaceti aceste snitele.
Continuati cu celelalte felii de carne, unse cu crema de fenicul si apoi presarate cu pesmet, asezate cu pesmetul in jos in tava. Cind ati terminat ungeti fiecare felie de carne direct in tava cu crema de fenicul si cascaval si presarati peste pesmet.
Pe fiecare snitel turnati putin ulei.
Coaceti in cuptorul deja incalzit la 190°C cca 30 minute apoi daca este nevoie puneti si sub grill citeva minute. Nu va speriati daca se prezinta cam moale in acest timp carnea care este taiata subtire se coace oricum si cind se va raci se mai intareste si crusta.
Lasati sa se raceasca 5-10 minute inainte sa serviti. (Feliile se iau cu paleta lata, cea pentru lasagna).
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii