Snitele (Bastonase) din Burta

Complexitate
redusa
Snitele (Bastonase) din Burta

Ingrediente

  • 400 gr (cca) Burta de vita
  • 1-2 oua
  • faina sau pesmet
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • parmezan ras - optional

Mod de preparare

* Alegeti intre faina sau pesmet in functie de cum va place ca sa iasa mai crocant sau nu. Eu am folosit doar faina de griu dur, cea din care se fac pastele fara ou

- burta curatata se fierbe pina cind este moale si intra furculita in ea cu usurinta, exact cum o fierbeti ca pentru ciorba sau alte mincaruri

- taiata dupa preferinta in bastonase sau in felii o lasati sa se raceasca

- bateti ouale cu putina apa sau lapte ca sa se rupa "nervul" oului

- sarati bucatile de burta si apoi le treceti prin
1. faina, ou si pesmet sau
2. prin faina, ou si din nou faina, sau:
3. puteti sa adaugati putin malai in faina si sa faceti alta varianta:. faina, ou si faina amestecata cu putin malai
4. faina cu parmezan ras, ou batut si apoi prin pesmet etc ... caci variantele sunt aproape infinite

- incalziti tigaia cu ulei si puneti pe rind bucatile la prajit (se pot coace si in cuptorul incalzit la maxim pe tava cu hirtie de copt, pina cind se rimenesc, dar desi mult mai light si sanatos dureaza mai mult). In tigaia cu ulei cind se rumenesc le intoarceti pe partea cealalta si le mai lasati pina devin si de data asta aurii si crocante.
In reteta asta snitelele sunt mini, niste felii subtiri ca niste bastonase caci am cumparat burta deja taiata. Insa se pot face si snitele normale din bucati mai mari de burta.

Foarte bune linga un piure de cartofi, cartofi fierti sau copti dar si ca o gustare/ aperitiv, finger food sau pentru o masa la iarba verde caci sunt bune chiar si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia