Snitele (Bastonase) din Burta

Complexitate
redusa
Snitele (Bastonase) din Burta

Ingrediente

  • 400 gr (cca) Burta de vita
  • 1-2 oua
  • faina sau pesmet
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • parmezan ras - optional

Mod de preparare

* Alegeti intre faina sau pesmet in functie de cum va place ca sa iasa mai crocant sau nu. Eu am folosit doar faina de griu dur, cea din care se fac pastele fara ou

- burta curatata se fierbe pina cind este moale si intra furculita in ea cu usurinta, exact cum o fierbeti ca pentru ciorba sau alte mincaruri

- taiata dupa preferinta in bastonase sau in felii o lasati sa se raceasca

- bateti ouale cu putina apa sau lapte ca sa se rupa "nervul" oului

- sarati bucatile de burta si apoi le treceti prin
1. faina, ou si pesmet sau
2. prin faina, ou si din nou faina, sau:
3. puteti sa adaugati putin malai in faina si sa faceti alta varianta:. faina, ou si faina amestecata cu putin malai
4. faina cu parmezan ras, ou batut si apoi prin pesmet etc ... caci variantele sunt aproape infinite

- incalziti tigaia cu ulei si puneti pe rind bucatile la prajit (se pot coace si in cuptorul incalzit la maxim pe tava cu hirtie de copt, pina cind se rimenesc, dar desi mult mai light si sanatos dureaza mai mult). In tigaia cu ulei cind se rumenesc le intoarceti pe partea cealalta si le mai lasati pina devin si de data asta aurii si crocante.
In reteta asta snitelele sunt mini, niste felii subtiri ca niste bastonase caci am cumparat burta deja taiata. Insa se pot face si snitele normale din bucati mai mari de burta.

Foarte bune linga un piure de cartofi, cartofi fierti sau copti dar si ca o gustare/ aperitiv, finger food sau pentru o masa la iarba verde caci sunt bune chiar si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Salata cu mozzarella- bocconcini
Bucataras.RO

Salata cu mozzarella- bocconcini

  Recent am achizitionat o mozzarella senzationala de bivolita , produsa chiar la mama ei Italia , acasa . Sincer pot...

Salata cu mozzarella- bocconcini
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.