Sive de Caprioara (Civet)

Complexitate
redusa
Sive de Caprioara (Civet)

Ingrediente

  • 1 kg carne caprioara
  • 300 gr ciuperci
  • 300 gr arpagic
  • 150 gr kaizer (costita afumata )
  • 100 ml vin demisec
  • 30 ml coniac
  • ulei
  • 30 ml bulion
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Carnea de caprioara se taie felii de jumate de centrimetru grosime care se sareaza si se prajesc pe putin ulei pe ambele parti si apoi se adauga putina apa, cat sa fie acoperite si se inabusesc sub capac la foc mic. Daca carnea nu se patrunde usor cu furculita mai adaugam, un pic de apa.

Morcovul, telina si ceapa se curata si se dau pe razatoarea mare si se pun la calit pe un pic de ulei. dupa ce sunt calite adaugam apa cat sa fie acoperite se adauga sare, piper, cimbru foaie de dafin usturoiul pisat si cei 30 ml bulion. Se fierbe acoperit pana legumele se inmoaie(daca mai e nevoie adaugam cate putina apa pana se inmoaie). Dupa ce legumele sunt inmuiate se dau prin blender(foaia de dafin se scoate).

Kaizerul se taie felii si se prajeste pe un pic de ulei apoi le scoatem deoparte pe o farfurie. In acest ulei in care am prajit kaizerul calim si ciupercile taiate cubulete.

Punem un pic de apa la fiert si cand da in clocot punem arpagicul la oparit ( daca il oparim inainte arpagicul se curata mai usor ) si lasam sa dea 2-3 clocote. Curatam arpagicul si il punem la calit pe un pic de ulei. Adaugam un strop de apa cam 50 ml apa si lasam sa se inabuse pana scade apa si ceapa se rumeneste un pic. Scoatem separat arpagicul si trecem la ansamblarea Civetului.

In cratita in care am inabusit carnea adaugam la acesta arpagicul inabusit, kaizerul prajit, ciupercile calite, legumele date prin blender cei 100 ml vin si 30 ml coniac. Condimentam cu sare si piper dupa gust, lasam sa dea 2-3 clocote impreuna apoi 1 lingura faina amestecam cu putina apa cat sa fie un pic fluida si il adaugam in cratita lasand sa dea 1 clocot cat sa se ingroase compozitia un pic.

Civetul de caprioara se serveste pe crutoane de paine alba prajita peste care se aseaza carnea si deasupra se toarna din sos.

Crutoanele de paine se prepara in felul urmator : se decojeste felia de franzela in asa fel incat sa obtinem o forma dreptunghiulara. Aceasta bucata de franzele se va praji pe un pic de unt sau rama apoi procedam cum am descris mai sus.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Parteneri
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris
Bucataras.RO

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun!

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti