Sarmalute din carne de curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute din carne de curcan

Ingrediente

  • - 1 kg piept de curcan dezosat
  • - 1 capatana de varza acra (se desface in prealabil varza in foi)
  • - 100 g orez
  • - 200 g ceapa si suplimentar o ceapa de marime medie
  • - 100 g ulei
  • - 150 - 200 g bulion
  • - cateva boabe de piper si suplimentar 1 g piper negru proaspat macinat
  • - cateva fire de cimbru
  • - o rosie feliata (optional)
  • - smantana (pentru servire)

Mod de preparare

- Carnea se spala si se taie bucati. Se indeparteaza excesul de apa cu ajutorul unui servetel absorbant. Se macina carnea prin masina de tocat.
- Ceapa se curata, se spala, se taie bucati mari si se trece prin masina de tocat.
- Se spala orezul si se pune cu apa la oparit. Se scurge apoi orezul si se clateste cu apa rece pane se raceste. Se adauga orezul amestecului de carne si ceapa.
- Se adauga sare si piper negru proaspat macinat.
- Se amesteca bine intreaga compozitie.
- Se indeparteaza nervura frunzelor de varza. Daca frunzele de varza sunt mari, se taie in 2-3 parti, in lungul nervurii, de o parte si de alta a acesteia.
- Se pune cu o lingurita putina carne pe fiecare frunza de varza pregatita si se impatura sarmalutele (eu pliez una dintre extremitatile frunzei de varza iar cealalta extremitate o introduc la final in interior). Se formeaza astfel sarmalute de aproximativ 60 g fiecare.
- Se toaca putina varza si se pune la baza unei oale (se pastreaza de asemenea putina varza tocata pentru a se adauga la suprafata sarmalelor).
- Sarmalutele se aseaza in oala, aranjate unele langa altele. Intre ele se pun cateva fire de cimbru si boabe de piper. La suprafata sarmalelor se pune de asemenea un strat de varza tocata.
- Vasul cu sarmale se umple ulterior cu compozitia pregatita astfel: se curata ceapa, se spala, se taie bucatele apoi se caleste in ulei. Se adauga bulionul amestecand usor si apoi se stinge cu apa. Se toarna compozitia pregatita peste sarmale pana aproape de nivelul lor.
- Se pun sarmalele la fiert. Ulterior daca este necesar se mai poate adauga putina zeama.
- Cand sarmalele sunt aproape gata se poate adauga optional putina apa, un strat de rosii feliate la suprafata si se introduce vasul in cuptor pentru gratinare.
- Se servesc cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia