Sarmalute din carne de curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute din carne de curcan

Ingrediente

  • - 1 kg piept de curcan dezosat
  • - 1 capatana de varza acra (se desface in prealabil varza in foi)
  • - 100 g orez
  • - 200 g ceapa si suplimentar o ceapa de marime medie
  • - 100 g ulei
  • - 150 - 200 g bulion
  • - cateva boabe de piper si suplimentar 1 g piper negru proaspat macinat
  • - cateva fire de cimbru
  • - o rosie feliata (optional)
  • - smantana (pentru servire)

Mod de preparare

- Carnea se spala si se taie bucati. Se indeparteaza excesul de apa cu ajutorul unui servetel absorbant. Se macina carnea prin masina de tocat.
- Ceapa se curata, se spala, se taie bucati mari si se trece prin masina de tocat.
- Se spala orezul si se pune cu apa la oparit. Se scurge apoi orezul si se clateste cu apa rece pane se raceste. Se adauga orezul amestecului de carne si ceapa.
- Se adauga sare si piper negru proaspat macinat.
- Se amesteca bine intreaga compozitie.
- Se indeparteaza nervura frunzelor de varza. Daca frunzele de varza sunt mari, se taie in 2-3 parti, in lungul nervurii, de o parte si de alta a acesteia.
- Se pune cu o lingurita putina carne pe fiecare frunza de varza pregatita si se impatura sarmalutele (eu pliez una dintre extremitatile frunzei de varza iar cealalta extremitate o introduc la final in interior). Se formeaza astfel sarmalute de aproximativ 60 g fiecare.
- Se toaca putina varza si se pune la baza unei oale (se pastreaza de asemenea putina varza tocata pentru a se adauga la suprafata sarmalelor).
- Sarmalutele se aseaza in oala, aranjate unele langa altele. Intre ele se pun cateva fire de cimbru si boabe de piper. La suprafata sarmalelor se pune de asemenea un strat de varza tocata.
- Vasul cu sarmale se umple ulterior cu compozitia pregatita astfel: se curata ceapa, se spala, se taie bucatele apoi se caleste in ulei. Se adauga bulionul amestecand usor si apoi se stinge cu apa. Se toarna compozitia pregatita peste sarmale pana aproape de nivelul lor.
- Se pun sarmalele la fiert. Ulterior daca este necesar se mai poate adauga putina zeama.
- Cand sarmalele sunt aproape gata se poate adauga optional putina apa, un strat de rosii feliate la suprafata si se introduce vasul in cuptor pentru gratinare.
- Se servesc cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!