Sarmalute din carne de curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute din carne de curcan

Ingrediente

  • - 1 kg piept de curcan dezosat
  • - 1 capatana de varza acra (se desface in prealabil varza in foi)
  • - 100 g orez
  • - 200 g ceapa si suplimentar o ceapa de marime medie
  • - 100 g ulei
  • - 150 - 200 g bulion
  • - cateva boabe de piper si suplimentar 1 g piper negru proaspat macinat
  • - cateva fire de cimbru
  • - o rosie feliata (optional)
  • - smantana (pentru servire)

Mod de preparare

- Carnea se spala si se taie bucati. Se indeparteaza excesul de apa cu ajutorul unui servetel absorbant. Se macina carnea prin masina de tocat.
- Ceapa se curata, se spala, se taie bucati mari si se trece prin masina de tocat.
- Se spala orezul si se pune cu apa la oparit. Se scurge apoi orezul si se clateste cu apa rece pane se raceste. Se adauga orezul amestecului de carne si ceapa.
- Se adauga sare si piper negru proaspat macinat.
- Se amesteca bine intreaga compozitie.
- Se indeparteaza nervura frunzelor de varza. Daca frunzele de varza sunt mari, se taie in 2-3 parti, in lungul nervurii, de o parte si de alta a acesteia.
- Se pune cu o lingurita putina carne pe fiecare frunza de varza pregatita si se impatura sarmalutele (eu pliez una dintre extremitatile frunzei de varza iar cealalta extremitate o introduc la final in interior). Se formeaza astfel sarmalute de aproximativ 60 g fiecare.
- Se toaca putina varza si se pune la baza unei oale (se pastreaza de asemenea putina varza tocata pentru a se adauga la suprafata sarmalelor).
- Sarmalutele se aseaza in oala, aranjate unele langa altele. Intre ele se pun cateva fire de cimbru si boabe de piper. La suprafata sarmalelor se pune de asemenea un strat de varza tocata.
- Vasul cu sarmale se umple ulterior cu compozitia pregatita astfel: se curata ceapa, se spala, se taie bucatele apoi se caleste in ulei. Se adauga bulionul amestecand usor si apoi se stinge cu apa. Se toarna compozitia pregatita peste sarmale pana aproape de nivelul lor.
- Se pun sarmalele la fiert. Ulterior daca este necesar se mai poate adauga putina zeama.
- Cand sarmalele sunt aproape gata se poate adauga optional putina apa, un strat de rosii feliate la suprafata si se introduce vasul in cuptor pentru gratinare.
- Se servesc cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

Unii se feresc sa faca rulade, mie insa mi se par foarte simple. Aceasta este o gustare perfecta pentru orice ora, sa nu mai...

Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala