Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Postat pe: 02-01-2017
(0)

Ingrediente

Mod de preparare

PREGĂTIRE

01h

GĂTIRE

03h

PORȚII

20 portii
Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust si cimbru din abundenta, sa aromatizam bine sarmalele. Amestecam bine compozitia de carne pt sarmale. Alegem foile de varza murata, foi cat mai subtiri sa putem rula cu usurinta sarmalele, taiem capetele frunzelor de cotoarele groase. Frunzele de vita de vie, eu le-am primit, asa ca nu va pot spune prea multe despre ele. Le-am pus in apa fierbinte pt cateva minute si au fost gata de impachetat sarmale. Pe fundul unei oale de lut, punem 2 maini de varza murata, taiata fideluta. Peste, punem sarmale de vita si sarmale din varza murata.Cand am terminat compozitia de carne am terminat si sarmalele. Mai punem un strat de varza murata pe deasupra, putin cimbru si 1 lingura untura de casa (optional). Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa. Acoperim vasul, si-l dam la cuptorul rece, setam la 160 grade C aragazul si lasam sarmalele sa fiarba la foc moale, 3 ore.
Serviti dupa preferinta cu ardei iute, paine de casa si smantana.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie