Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Complexitate
ridicata
Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Ingrediente

  • 1,300 kg carne tocata de porc (de tara)
  • 600 g coasta afumata (de casa)
  • 2 verze murate (potriviteca marime)
  • 350 ml suc de rosii (de casa)
  • 3 cepe
  • ½ cana de orez
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, sunt cele mai bune sarmale.
Va astept la masa ... fac si mamaliguta si am si ardei iute

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt. Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.
Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.
Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza, carne, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.
Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore. Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa