Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, sunt cele mai bune sarmale.
Va astept la masa ... fac si mamaliguta si am si ardei iute
Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt. Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.
Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.
Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza, carne, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.
Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore. Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii