Sarmale de Craciun

Postat pe: 28-12-2016
(0)

Ingrediente

Aprox 700 g carne tocata
1 pahar cu orez
1 pahar cu apa
2 cepe mici
1 varza alba murata
3 linguri bulion
Condimente:
sare,
piper,
cimbru,
boia de ardei dulce
Optional:
sunca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

04h
Numar portii

PORȚII

13 portii
Sfat! Este bine ca varza murata sa se lase intr-un castron cu apa rece cu o seara inainte.

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa.
Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura cu bulion.
Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

Pe fundul unei cratite adanci se pune un strat de sunca taiata feliute. Puteti unge cratita cu untura sau ulei, daca nu aveti sunca. Apoi se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune alte 2 linguri cu bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.
Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.

Se servesc cu mamaliga calda.

Timp total: aprox 4h 30min
Portii: eu am obtinut 52 de sarmalute, deci aprox 13 portii

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/sarmale-de-craciun-2016.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale de Craciun" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale de Craciun