Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Complexitate
redusa
Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia dulce
  • 50 ml coniac
  • 1 lingura marar verde
  • 1 lingura maghiran
  • 1 lingurita cimbru
  • bucatele de slanina afumata
  • costite afumate
  • ulei
  • varza murata marunta

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri de ulei, se trage de pe foc si se adauga 1 lingura boia dulce. Ceapa calita se adauga la carnea tocata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat. Adaugam dupa preferinta 1 lingura marar verde tocat (fiecare poate adauga dupa gust mai mult sau mai putin marar), 1/2 lingura maghiran si in cele din urma orezul spalat si bine scurs de apa. Amestecam componentele pana se omogenizeaza si eventual mai condimentam daca e necesar cu sare si piper.

Varza o desfacem si frunzele le spalam in apa rece. Le rupem pe jumate si punem o lingura de umplutura, o bucatica de slanina afumata si le sucim ca in filmuletul prezentat.

In oala de lut asezam un strat de varza murata spalata in apa rece si bine stoarsa, asezam sarmalutele si printre ele bucati de costite afumate acoperim totul cu varza marunta si deasupra presaram restul de maghiran, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita sare (costitele fiind sarate, nu facem exces de sare). Adaugam apa calda cat sa acopere putin varza marunta, acoperim oala cu capacelul, si il asezam intr-o tava adanca si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora de cand incepe sa fiarba.

Tava cu oala o asezam direct pe tabla de deasupra arzatorului din cuptor. Inainte de a scoate oala cu sarmale din cuptor desupra turnam 50 ml coniac si mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

In acest timp pregatim un "pat" uscat din paturi (pe vremuri bunica aseza oala in duna de pene), scoatem oala din cuptor si o asezam intre paturi. Invelim oala in paturi si lasam sa stea acolo pentru inca circa 2-3 ore.

Sarmalele raman calde prin aceasta metoda timp indelungat chiar daca servim din ele intre timp (daca inveliti din nou oala). Se pot servi cu samantana sau fara, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme