Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Complexitate
redusa
Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia dulce
  • 50 ml coniac
  • 1 lingura marar verde
  • 1 lingura maghiran
  • 1 lingurita cimbru
  • bucatele de slanina afumata
  • costite afumate
  • ulei
  • varza murata marunta

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri de ulei, se trage de pe foc si se adauga 1 lingura boia dulce. Ceapa calita se adauga la carnea tocata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat. Adaugam dupa preferinta 1 lingura marar verde tocat (fiecare poate adauga dupa gust mai mult sau mai putin marar), 1/2 lingura maghiran si in cele din urma orezul spalat si bine scurs de apa. Amestecam componentele pana se omogenizeaza si eventual mai condimentam daca e necesar cu sare si piper.

Varza o desfacem si frunzele le spalam in apa rece. Le rupem pe jumate si punem o lingura de umplutura, o bucatica de slanina afumata si le sucim ca in filmuletul prezentat.

In oala de lut asezam un strat de varza murata spalata in apa rece si bine stoarsa, asezam sarmalutele si printre ele bucati de costite afumate acoperim totul cu varza marunta si deasupra presaram restul de maghiran, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita sare (costitele fiind sarate, nu facem exces de sare). Adaugam apa calda cat sa acopere putin varza marunta, acoperim oala cu capacelul, si il asezam intr-o tava adanca si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora de cand incepe sa fiarba.

Tava cu oala o asezam direct pe tabla de deasupra arzatorului din cuptor. Inainte de a scoate oala cu sarmale din cuptor desupra turnam 50 ml coniac si mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

In acest timp pregatim un "pat" uscat din paturi (pe vremuri bunica aseza oala in duna de pene), scoatem oala din cuptor si o asezam intre paturi. Invelim oala in paturi si lasam sa stea acolo pentru inca circa 2-3 ore.

Sarmalele raman calde prin aceasta metoda timp indelungat chiar daca servim din ele intre timp (daca inveliti din nou oala). Se pot servi cu samantana sau fara, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
3
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
4
Mancaruri cu carne

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
Parteneri
Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

 Cu siguranta aceasta Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita va fi pe placul vostru. Se face usor, iar...

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gustos.RO

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii