Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Complexitate
redusa
Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia dulce
  • 50 ml coniac
  • 1 lingura marar verde
  • 1 lingura maghiran
  • 1 lingurita cimbru
  • bucatele de slanina afumata
  • costite afumate
  • ulei
  • varza murata marunta

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri de ulei, se trage de pe foc si se adauga 1 lingura boia dulce. Ceapa calita se adauga la carnea tocata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat. Adaugam dupa preferinta 1 lingura marar verde tocat (fiecare poate adauga dupa gust mai mult sau mai putin marar), 1/2 lingura maghiran si in cele din urma orezul spalat si bine scurs de apa. Amestecam componentele pana se omogenizeaza si eventual mai condimentam daca e necesar cu sare si piper.

Varza o desfacem si frunzele le spalam in apa rece. Le rupem pe jumate si punem o lingura de umplutura, o bucatica de slanina afumata si le sucim ca in filmuletul prezentat.

In oala de lut asezam un strat de varza murata spalata in apa rece si bine stoarsa, asezam sarmalutele si printre ele bucati de costite afumate acoperim totul cu varza marunta si deasupra presaram restul de maghiran, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita sare (costitele fiind sarate, nu facem exces de sare). Adaugam apa calda cat sa acopere putin varza marunta, acoperim oala cu capacelul, si il asezam intr-o tava adanca si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora de cand incepe sa fiarba.

Tava cu oala o asezam direct pe tabla de deasupra arzatorului din cuptor. Inainte de a scoate oala cu sarmale din cuptor desupra turnam 50 ml coniac si mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

In acest timp pregatim un "pat" uscat din paturi (pe vremuri bunica aseza oala in duna de pene), scoatem oala din cuptor si o asezam intre paturi. Invelim oala in paturi si lasam sa stea acolo pentru inca circa 2-3 ore.

Sarmalele raman calde prin aceasta metoda timp indelungat chiar daca servim din ele intre timp (daca inveliti din nou oala). Se pot servi cu samantana sau fara, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Alba ca zapada
1
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Prajitura Cu Crema De Ness
2
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
3
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Tort cu mere intregi
4
Dulciuri

Tort cu mere intregi

Tort cu mere intregi
Sarmalute in Foi de Varza la Cuptor - Reteta din Generatie in Generatie
5
Mancaruri cu carne

Sarmalute in Foi de Varza la Cuptor - Reteta din Generatie in Generatie

Sarmalute in Foi de Varza la Cuptor - Reteta din Generatie in Generatie
Parteneri
Porc cu susan la punga in cuptor
Bucataras.RO

Porc cu susan la punga in cuptor

Porc cu susan la punga in cuptor
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume