Sarmale cu Varza Murata in Oala de Lut

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale cu Varza Murata in Oala de Lut

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1/2 kg ceapa alba
  • 1 ardei gras rosu
  • frunze de varza murata
  • 250 gr orez
  • 250 gr sunculita afumata
  • condiment pentru carne de porc
  • cimbru
  • marar verde
  • bulion 200 ml
  • piper
  • 50 ml ulei
  • cimbru si marar uscat

Mod de preparare

Varza murata se desface frunza cu frunza, se spala cu apa rece si se taie cotoarele. Intr-o tigaie se incinge uleiul se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa lasa sa se inabuse.

Dupa ce s a inabusit se adauga bulionul si mararul verde tocat. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s a racit se amesteca cu carnea tocata, cimbru, condimente pentru carne, piper si orezul spalat. Se ia cate o frunza de varza, se pune din umplutura si se formeaza sarmalele.

In oala de lut se pune putin ulei, se pune mararul si cimbrul uscat si cotoarele de varza. Se aseaza sarmalele, punand intre randuri felii de sunculita afumata. Cand s-au asezat toate sarmalele se acopera cu frunze de varza, se pune apa peste ele si se dau la fiert la foc mic.

Cand sunt gata se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.
Se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Piure cu pulpe de gasca
Bucataras.RO

Piure cu pulpe de gasca

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc!

Piure cu pulpe de gasca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!