Sarmale cu Varza Murata in Oala de Lut

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale cu Varza Murata in Oala de Lut

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1/2 kg ceapa alba
  • 1 ardei gras rosu
  • frunze de varza murata
  • 250 gr orez
  • 250 gr sunculita afumata
  • condiment pentru carne de porc
  • cimbru
  • marar verde
  • bulion 200 ml
  • piper
  • 50 ml ulei
  • cimbru si marar uscat

Mod de preparare

Varza murata se desface frunza cu frunza, se spala cu apa rece si se taie cotoarele. Intr-o tigaie se incinge uleiul se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa lasa sa se inabuse.

Dupa ce s a inabusit se adauga bulionul si mararul verde tocat. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s a racit se amesteca cu carnea tocata, cimbru, condimente pentru carne, piper si orezul spalat. Se ia cate o frunza de varza, se pune din umplutura si se formeaza sarmalele.

In oala de lut se pune putin ulei, se pune mararul si cimbrul uscat si cotoarele de varza. Se aseaza sarmalele, punand intre randuri felii de sunculita afumata. Cand s-au asezat toate sarmalele se acopera cu frunze de varza, se pune apa peste ele si se dau la fiert la foc mic.

Cand sunt gata se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.
Se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac
Bucataras.RO

Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

Carnea de pui marinata in iaurt fragezeste extraordinar de bine carnea. Cel mai bine merge apoi prajita la gratar...Am ales...

Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat