Sarmale cu Dulceata de Vin Rosu si Mamaliga

Complexitate
redusa
Sarmale cu Dulceata de Vin Rosu si Mamaliga

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • -50 g kaizer / bacon / slanina afumata etc taiat bastonase
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -300 g carne de vita, tocata
  • -300 g carne de porc, tocata
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100- 150 g orez
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -30 buc frunze de vita de vie, proaspete
  • -2 frunze de dafin, optional
  • -sos de rosii
  • Pentru mamaliga
  • -faina de malai
  • -lapte
  • -sare
  • Pentru dulceata de vin rosu
  • -150 ml vin rosu dulce (Lacrima lui Ovidiu) / demidulce (Pinot Noir, Puterea ursului etc)
  • -4 linguri zahar sau dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale
Caliti in putin ulei bastonasele de kaizer / bacon / slanina afumata.
Adaugati ceapa, lasati-o pana se inmoaie, apoi puneti carnea tocata si gatiti la foc mic pana este facuta. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati la racit.
Adaugati orezul, mararul verde, tocat marunt si omogenizati.
Opariti frunzele proaspete de vita de vie si lasati-le la racit.
Rulati sarmalele cu carnea gatita.
Puneti sarmalele la fiert intr-o oala, adaugati foile de dafin (optional) si acoperiti cu apa si sos de rosii.

Pentru mamaliga
Intre timp, pregatiti o mamaliga pripita, ca aici,dar la care inlocuiti apa cu lapte pentru ca mamaliga sa fie mai cremoasa si mai dulce.

Pentru dulceata de vin rosu
Puneti vinul rosu la fiert impreuna cu zaharul si lasati totul la foc potrivit pana cand ramane doar 1/3 din cantitatea initieala. Dati deoparte.

Serviti cat sunt calde, sarmalele si mamaliga, stropite cu dulceata de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc