Sarmale cu Dulceata de Vin Rosu si Mamaliga

Complexitate
redusa
Sarmale cu Dulceata de Vin Rosu si Mamaliga

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • -50 g kaizer / bacon / slanina afumata etc taiat bastonase
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -300 g carne de vita, tocata
  • -300 g carne de porc, tocata
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100- 150 g orez
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -30 buc frunze de vita de vie, proaspete
  • -2 frunze de dafin, optional
  • -sos de rosii
  • Pentru mamaliga
  • -faina de malai
  • -lapte
  • -sare
  • Pentru dulceata de vin rosu
  • -150 ml vin rosu dulce (Lacrima lui Ovidiu) / demidulce (Pinot Noir, Puterea ursului etc)
  • -4 linguri zahar sau dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale
Caliti in putin ulei bastonasele de kaizer / bacon / slanina afumata.
Adaugati ceapa, lasati-o pana se inmoaie, apoi puneti carnea tocata si gatiti la foc mic pana este facuta. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati la racit.
Adaugati orezul, mararul verde, tocat marunt si omogenizati.
Opariti frunzele proaspete de vita de vie si lasati-le la racit.
Rulati sarmalele cu carnea gatita.
Puneti sarmalele la fiert intr-o oala, adaugati foile de dafin (optional) si acoperiti cu apa si sos de rosii.

Pentru mamaliga
Intre timp, pregatiti o mamaliga pripita, ca aici,dar la care inlocuiti apa cu lapte pentru ca mamaliga sa fie mai cremoasa si mai dulce.

Pentru dulceata de vin rosu
Puneti vinul rosu la fiert impreuna cu zaharul si lasati totul la foc potrivit pana cand ramane doar 1/3 din cantitatea initieala. Dati deoparte.

Serviti cat sunt calde, sarmalele si mamaliga, stropite cu dulceata de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.