Rulouri Umplute si Salata de Legume la Gratar (sau Cuptor)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne tocata
  • muschi de vita/cotlet de porc fara os
  • ceapa
  • usturoi
  • mustar
  • spanac/salata verde
  • 3 lamai
  • cascaval (mozarella)
  • ciuperci intregi (vreo 10)
  • sfecla nedecojita (sau la borcan)
  • 3 ardei grasi (de diferite culori)
  • 1 ardei iute (optional)
  • ulei de masline
  • busuioc tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

RULOURILE:
Se pune carnea de vita intr-un bol si se presara busuioc tocat. Se toaca ceapa si usturoi (cantitate corespunzatoare cantitatii de carne tocata) si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se adauga peste carnea tocata. Apoi se adauga putin mustar (iute sau dulce), piper si se amesteca.

Spanacul sau salata verde se opareste in apa cu sare cateva secunde (puneti spanacul in apa abia cand aceasta a inceput sa clocoteasca). Se pune repede in apa rece si se stoarce manual dupa 3-4 secunde. Se razaleste putina coaja de lamaie peste spanac/salata verde.

Se ia o bucata de muschi de vita/cotlet fara os si se taie felii subtiri. Se intinde pe masa o folie de pastic apoi felia de carne, peste care se mai pune o folie de plastic si se bate.

Peste felia de carne se pune spanacul, carnea tocata, cascavalul razalit si se ruleaza. Puteti introduce betisoare de lemn (sau scobitori) ca sa tina ruloul inchis, mai ales la capete. Se presara ruloul cu piper si sare si se pune pe gratar (45 minute). Daca nu folositi gratarul, ci cuptorul, puneti o folie de aluminiu in tava, apoi rulourile si introduceti in cuptor. Lasati pana se rumeneste carnea, apoi intoarceti si lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta.

La scoatere, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa putin sa se raceasca (cateva minute).

SALATA:
Sfecla oparita se decojeste (cu manusi). Se curata ciupercile, se taie ardeii sub forma de liniute. Sfecla se taie rondele. Daca folositi sfecla taiata felii de la borcan, scurgeti-le de zeama. Se adauga piper peste ciuperci si se pune pe gratar sau pe tava de gratar din cuptor. Puneti si ardeii si sfecla si lasati sa se coaca.

DRESSING-UL PENTRU SALATA:
Se piseaza usturoiul, se storc 2 lamai peste usturoi. Se amesteca cu telul si se adauga treptat ulei de masline si piper.

Peste sos se pun ciupercile si ardeii copti. Se decojeste ardeiul iute si se toaca, dupa care se presara peste salata (optional). Se taie bucatele de rosii (cherry daca se poate), se adauga busuioc si spanac/salata verde. Se amesteca tot si se pune la frigider.

Pofta buna!
Se servesc rulourile pe un platou, cu putina salata langa. Separat, intr-un bol, se pune restul salatei, din care se vor servi invitatii dvs.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti