RULOURILE:
Se pune carnea de vita intr-un bol si se presara busuioc tocat. Se toaca ceapa si usturoi (cantitate corespunzatoare cantitatii de carne tocata) si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se adauga peste carnea tocata. Apoi se adauga putin mustar (iute sau dulce), piper si se amesteca.
Spanacul sau salata verde se opareste in apa cu sare cateva secunde (puneti spanacul in apa abia cand aceasta a inceput sa clocoteasca). Se pune repede in apa rece si se stoarce manual dupa 3-4 secunde. Se razaleste putina coaja de lamaie peste spanac/salata verde.
Se ia o bucata de muschi de vita/cotlet fara os si se taie felii subtiri. Se intinde pe masa o folie de pastic apoi felia de carne, peste care se mai pune o folie de plastic si se bate.
Peste felia de carne se pune spanacul, carnea tocata, cascavalul razalit si se ruleaza. Puteti introduce betisoare de lemn (sau scobitori) ca sa tina ruloul inchis, mai ales la capete. Se presara ruloul cu piper si sare si se pune pe gratar (45 minute). Daca nu folositi gratarul, ci cuptorul, puneti o folie de aluminiu in tava, apoi rulourile si introduceti in cuptor. Lasati pana se rumeneste carnea, apoi intoarceti si lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
La scoatere, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa putin sa se raceasca (cateva minute).
SALATA:
Sfecla oparita se decojeste (cu manusi). Se curata ciupercile, se taie ardeii sub forma de liniute. Sfecla se taie rondele. Daca folositi sfecla taiata felii de la borcan, scurgeti-le de zeama. Se adauga piper peste ciuperci si se pune pe gratar sau pe tava de gratar din cuptor. Puneti si ardeii si sfecla si lasati sa se coaca.
DRESSING-UL PENTRU SALATA:
Se piseaza usturoiul, se storc 2 lamai peste usturoi. Se amesteca cu telul si se adauga treptat ulei de masline si piper.
Peste sos se pun ciupercile si ardeii copti. Se decojeste ardeiul iute si se toaca, dupa care se presara peste salata (optional). Se taie bucatele de rosii (cherry daca se poate), se adauga busuioc si spanac/salata verde. Se amesteca tot si se pune la frigider.
Pofta buna!
Se servesc rulourile pe un platou, cu putina salata langa. Separat, intr-un bol, se pune restul salatei, din care se vor servi invitatii dvs.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii