Rulada din Piept de Curcan Umplut

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rulada din Piept de Curcan Umplut

Ingrediente

  • Piept de curcan
  • 1 pachet de Pancetta (85 gr sau 12 felii fff subtiri)
  • 2 batoane de branza mozzarella
  • sare si piper
  • 1 lingura mustar
  • 4-5 linguri untura de casa
  • 1-2 catei de usturoi (pisat fin de tot) patrunjel tocat, pentru decor

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala, se curata de eventualele pielite de grasimi, se taie pe jumatate (dar nu de tot) in asa fel incat sa obtinem o bucata de felie de carne mai mare. Se bate cu batatorul de carne, se sareaza si se pipereaza. Usturoiul tocat fin de tot se intinde peste carne, apoi se intinde mustarul.

Se aranjeaza feliile de Pancetta peste carnea pregatita, si la capatul dinspre noi se aseaza si batoanele de branza. Se ruleaza, se prinde in scobitori sau se leaga cu ata, in asa fel incat sa fim siguri ca umplutura nu iese afara in timpul coptului. Modul de rulare este identic cu cel al sarmalelor.

In tava de copt (ideal ar fi o forma de cozonac) se pune untura si se aseaza peste ea rulada. Se adauga putina apa, circa 50-70 ml, se acopera cu folie de aluminiu (avem grija ca folia sa nu atinga carnea) si se da la cuptor la 380F/190C. Dupa aproximativ o ora se ia folia de aluminiu de pe forma de copt. Carnea este tocmai bine fiarta si destul de rumenita. Fierband in abur, grasime si putina apa, iese foarte moale si aromata, nu e seaca deloc.

Se serveste langa un pireu de cartofi peste care se toarna putin din sosul din tava (grasimea din tava).

Muraturile completeaza... noi am servit cu salata de sfecla rosie (unii) si cu struguri murati (altii)... eu cu ambele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia