Rulada din Piept de Curcan Umplut

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rulada din Piept de Curcan Umplut

Ingrediente

  • Piept de curcan
  • 1 pachet de Pancetta (85 gr sau 12 felii fff subtiri)
  • 2 batoane de branza mozzarella
  • sare si piper
  • 1 lingura mustar
  • 4-5 linguri untura de casa
  • 1-2 catei de usturoi (pisat fin de tot) patrunjel tocat, pentru decor

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala, se curata de eventualele pielite de grasimi, se taie pe jumatate (dar nu de tot) in asa fel incat sa obtinem o bucata de felie de carne mai mare. Se bate cu batatorul de carne, se sareaza si se pipereaza. Usturoiul tocat fin de tot se intinde peste carne, apoi se intinde mustarul.

Se aranjeaza feliile de Pancetta peste carnea pregatita, si la capatul dinspre noi se aseaza si batoanele de branza. Se ruleaza, se prinde in scobitori sau se leaga cu ata, in asa fel incat sa fim siguri ca umplutura nu iese afara in timpul coptului. Modul de rulare este identic cu cel al sarmalelor.

In tava de copt (ideal ar fi o forma de cozonac) se pune untura si se aseaza peste ea rulada. Se adauga putina apa, circa 50-70 ml, se acopera cu folie de aluminiu (avem grija ca folia sa nu atinga carnea) si se da la cuptor la 380F/190C. Dupa aproximativ o ora se ia folia de aluminiu de pe forma de copt. Carnea este tocmai bine fiarta si destul de rumenita. Fierband in abur, grasime si putina apa, iese foarte moale si aromata, nu e seaca deloc.

Se serveste langa un pireu de cartofi peste care se toarna putin din sosul din tava (grasimea din tava).

Muraturile completeaza... noi am servit cu salata de sfecla rosie (unii) si cu struguri murati (altii)... eu cu ambele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Ratatouille de legume
Bucataras.RO

Ratatouille de legume

Daca va plac legumele, atunci si acest preparat o sa va placa. Este o reteta simpla, pregatita din cateva legume si un sos...

Ratatouille de legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!