Rulada din Piept de Curcan Umplut

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rulada din Piept de Curcan Umplut

Ingrediente

  • Piept de curcan
  • 1 pachet de Pancetta (85 gr sau 12 felii fff subtiri)
  • 2 batoane de branza mozzarella
  • sare si piper
  • 1 lingura mustar
  • 4-5 linguri untura de casa
  • 1-2 catei de usturoi (pisat fin de tot) patrunjel tocat, pentru decor

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala, se curata de eventualele pielite de grasimi, se taie pe jumatate (dar nu de tot) in asa fel incat sa obtinem o bucata de felie de carne mai mare. Se bate cu batatorul de carne, se sareaza si se pipereaza. Usturoiul tocat fin de tot se intinde peste carne, apoi se intinde mustarul.

Se aranjeaza feliile de Pancetta peste carnea pregatita, si la capatul dinspre noi se aseaza si batoanele de branza. Se ruleaza, se prinde in scobitori sau se leaga cu ata, in asa fel incat sa fim siguri ca umplutura nu iese afara in timpul coptului. Modul de rulare este identic cu cel al sarmalelor.

In tava de copt (ideal ar fi o forma de cozonac) se pune untura si se aseaza peste ea rulada. Se adauga putina apa, circa 50-70 ml, se acopera cu folie de aluminiu (avem grija ca folia sa nu atinga carnea) si se da la cuptor la 380F/190C. Dupa aproximativ o ora se ia folia de aluminiu de pe forma de copt. Carnea este tocmai bine fiarta si destul de rumenita. Fierband in abur, grasime si putina apa, iese foarte moale si aromata, nu e seaca deloc.

Se serveste langa un pireu de cartofi peste care se toarna putin din sosul din tava (grasimea din tava).

Muraturile completeaza... noi am servit cu salata de sfecla rosie (unii) si cu struguri murati (altii)... eu cu ambele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune