In fiecare an, de Sarbatori, vreau sa pregatesc preparate noi, cu care sa imi surprind familia si colindatorii.
Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper.
Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust.
Morcovul si ardeii ii tai cubulete.
Pe bucata de carne intinzi amestecul de carne tocata si apoi presari uniform morcovul si ardeii.
Rulezi cu grija carnea, astfel incat sa formezi o rulada uniforma. Cosi totul pentru ca rulada sa nu se imprastie.
Pui rulada la fiert in apa cu zeama de varza, 1 lgt de sare, piperul boabe, cardamonul si cimbrul pentru 90 de minute.
Intr-o tava cu pereti mai inalti torni uleiul si asezi rulada , apoi adaugi 500 ml din zeama in care a fiert. Acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Indepartezi hartia si mai lasi inca 30 de minute, timp in care stropesti rulada cu zeama din tava de cel putin 5 ori, pentru a se rumeni frumos.
Servesti rulada taiata felii fie calda, cu garnitura preferata, fie rece, la aperitiv.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii