In fiecare an, de Sarbatori, vreau sa pregatesc preparate noi, cu care sa imi surprind familia si colindatorii.
Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper.
Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust.
Morcovul si ardeii ii tai cubulete.
Pe bucata de carne intinzi amestecul de carne tocata si apoi presari uniform morcovul si ardeii.
Rulezi cu grija carnea, astfel incat sa formezi o rulada uniforma. Cosi totul pentru ca rulada sa nu se imprastie.
Pui rulada la fiert in apa cu zeama de varza, 1 lgt de sare, piperul boabe, cardamonul si cimbrul pentru 90 de minute.
Intr-o tava cu pereti mai inalti torni uleiul si asezi rulada , apoi adaugi 500 ml din zeama in care a fiert. Acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Indepartezi hartia si mai lasi inca 30 de minute, timp in care stropesti rulada cu zeama din tava de cel putin 5 ori, pentru a se rumeni frumos.
Servesti rulada taiata felii fie calda, cu garnitura preferata, fie rece, la aperitiv.
Am găsit rețeta într-o revistă de pe aici, doar ouăle fierte le-am pus eu în plus ca să semene cu drob....
Rulada de carne tocata la cuptorDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii