Asta ar fi reteta originala. Eu am pus 500 g carne de porc, vita mi se pare prea seaca, 80 g slanina afumata taiata bucatele foarte, foarte mici, 4 oua, iar restul in afara de frunze de telina (pt ca nu am avut) am pus ce cerea reteta, evident in proportie cu carnea (deci mai putin).
Carnea tocata o amestecam cu doua oua (in cazul meu unul), verdeata, parmezanul ras, miezul de paine muiat in lapte si stors bine, ceapa data pe razatoare, si usturoiul pisat, sare, piper. Intindem amestecul pe o folie de aluminiu, punem ouale fierte in mjloc si cu ajutorul foliei rulam. Dam la frigider 45 de minute invelit in folie.
Dupa 45 de minute il scoatem din folie il dam cu grija (sa nu se rupa) prin pesmet si il prajim pe fiecare parte cca 4-5 minute.
Il punem in cuptorul incins la 180C (350F) pentru 45 de minute si la fiecare 10 minute il stropim cu sucul pe care il lasa in tava (la mine a lasat f putin). Eu am uns tava cu putin ulei inainte de-a pune rulada in ea.
Rulada mea a fost mai mica. Daca faceti din cantitatile din reteta, prajiti rulada in tava in care o veti pune la cuptor. La mine a mers in tigaie.
Se poate servi atat cald cu garnitura, cat si rece, ca aperitiv.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii