Rulada de Carne

Complexitate
redusa
Rulada de Carne

Ingrediente

  • 500 g carne vita
  • 500 g carne vitel
  • 50 g parmezan
  • 6 oua
  • 100 g miez de paine muiat in lapte
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Asta ar fi reteta originala. Eu am pus 500 g carne de porc, vita mi se pare prea seaca, 80 g slanina afumata taiata bucatele foarte, foarte mici, 4 oua, iar restul in afara de frunze de telina (pt ca nu am avut) am pus ce cerea reteta, evident in proportie cu carnea (deci mai putin).

Carnea tocata o amestecam cu doua oua (in cazul meu unul), verdeata, parmezanul ras, miezul de paine muiat in lapte si stors bine, ceapa data pe razatoare, si usturoiul pisat, sare, piper. Intindem amestecul pe o folie de aluminiu, punem ouale fierte in mjloc si cu ajutorul foliei rulam. Dam la frigider 45 de minute invelit in folie.

Dupa 45 de minute il scoatem din folie il dam cu grija (sa nu se rupa) prin pesmet si il prajim pe fiecare parte cca 4-5 minute.

Il punem in cuptorul incins la 180C (350F) pentru 45 de minute si la fiecare 10 minute il stropim cu sucul pe care il lasa in tava (la mine a lasat f putin). Eu am uns tava cu putin ulei inainte de-a pune rulada in ea.

Rulada mea a fost mai mica. Daca faceti din cantitatile din reteta, prajiti rulada in tava in care o veti pune la cuptor. La mine a mers in tigaie.

Se poate servi atat cald cu garnitura, cat si rece, ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa