Rulada de Carne

Complexitate
redusa
Rulada de Carne

Ingrediente

  • 500 g carne vita
  • 500 g carne vitel
  • 50 g parmezan
  • 6 oua
  • 100 g miez de paine muiat in lapte
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Asta ar fi reteta originala. Eu am pus 500 g carne de porc, vita mi se pare prea seaca, 80 g slanina afumata taiata bucatele foarte, foarte mici, 4 oua, iar restul in afara de frunze de telina (pt ca nu am avut) am pus ce cerea reteta, evident in proportie cu carnea (deci mai putin).

Carnea tocata o amestecam cu doua oua (in cazul meu unul), verdeata, parmezanul ras, miezul de paine muiat in lapte si stors bine, ceapa data pe razatoare, si usturoiul pisat, sare, piper. Intindem amestecul pe o folie de aluminiu, punem ouale fierte in mjloc si cu ajutorul foliei rulam. Dam la frigider 45 de minute invelit in folie.

Dupa 45 de minute il scoatem din folie il dam cu grija (sa nu se rupa) prin pesmet si il prajim pe fiecare parte cca 4-5 minute.

Il punem in cuptorul incins la 180C (350F) pentru 45 de minute si la fiecare 10 minute il stropim cu sucul pe care il lasa in tava (la mine a lasat f putin). Eu am uns tava cu putin ulei inainte de-a pune rulada in ea.

Rulada mea a fost mai mica. Daca faceti din cantitatile din reteta, prajiti rulada in tava in care o veti pune la cuptor. La mine a mers in tigaie.

Se poate servi atat cald cu garnitura, cat si rece, ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia