Asta ar fi reteta originala. Eu am pus 500 g carne de porc, vita mi se pare prea seaca, 80 g slanina afumata taiata bucatele foarte, foarte mici, 4 oua, iar restul in afara de frunze de telina (pt ca nu am avut) am pus ce cerea reteta, evident in proportie cu carnea (deci mai putin).
Carnea tocata o amestecam cu doua oua (in cazul meu unul), verdeata, parmezanul ras, miezul de paine muiat in lapte si stors bine, ceapa data pe razatoare, si usturoiul pisat, sare, piper. Intindem amestecul pe o folie de aluminiu, punem ouale fierte in mjloc si cu ajutorul foliei rulam. Dam la frigider 45 de minute invelit in folie.
Dupa 45 de minute il scoatem din folie il dam cu grija (sa nu se rupa) prin pesmet si il prajim pe fiecare parte cca 4-5 minute.
Il punem in cuptorul incins la 180C (350F) pentru 45 de minute si la fiecare 10 minute il stropim cu sucul pe care il lasa in tava (la mine a lasat f putin). Eu am uns tava cu putin ulei inainte de-a pune rulada in ea.
Rulada mea a fost mai mica. Daca faceti din cantitatile din reteta, prajiti rulada in tava in care o veti pune la cuptor. La mine a mers in tigaie.
Se poate servi atat cald cu garnitura, cat si rece, ca aperitiv.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii