Rata umpluta cu fructe

Postat pe: 10-02-2019
(0)

Ingrediente

1 ratoi mare gotic,cam 4 kg.,
250 gr.prune uscate fara samburi,
250 gr.merisoare uscate,
1 lamaie mare,
4 mere,
3 portocale,
100 gr.stafide,
2 cepe,
1 lingurita oregano,
1 lingura sare.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se curata rata si se lasa intreaga, se taie varfurile aripilor si se inlatura.
Se curata trei mere si se taie in felii.
Se freaca rata cu sare si oregano, prin interior, dar si prin exterior.
Se pun toate ingredientele mai sus mentionate, se amesteca si se umple ratoiul; se asaza ratoiul in tava, ce ramane se aseaza pe langa ratoi. Se pune in coada ratoiului un mar intreg, se pune capac la tava si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa o ora sau pana se rumeneste frumos ratoiul. Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un altfel de preparat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rata umpluta cu fructe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rata umpluta cu fructe