Rata curatata si bine spalata, se unge cu unt si se pudreaza cu sare (in exterior si interior, dar atentie puneti numai atata sare cat este nevoie), apoi se pune la fript in tava, la cuptor, adaugand si 1 pahar cu apa, la foc potrivit. Din cand in cand se unge cu zeama lasata.
Cand este gata se scurge sosul din tava si se lasa la racit, apoi se degreseaza. Rata se tine la cald(puteti sa o inveliti in folie de aluminiu)
Intre timp se prepara sosul, astfel:
-se fierbe in apa clocotita coaja rasa de portocala;
-ficatul de la rata se trece de doua ori prin masina de tocat, folosind sita cea mai mica sau printr-o sita deasa, apoi se pune la fiert in zeama in care a fiert coaja de portocala;
-se adauga apoi si zeama de portocala;
-faina se dezleaga cu putina apa rece si se toarna in sos, amestecand repede sa nu se prinda pe fundul cratitei si sa nu se faca cocoloase;
-se lasa sa dea cateva clocote si sosul sa se ingroase la consistenta dorita.
Se aseaza rata pe un platou, dupa ce a fost transata, redandu-i-se forma initiala, se decoreaza cu felii de portocala si se serveste cu sosul separat, pus intr-o sosiera.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPe cat de usor se face, pe atat de bune ies si aromate.
Frigarui de pui cu iaurt si sofranAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii