Racituri de Porc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 unghiute de porc
  • 1 limba de porc
  • sare
  • usturoi - 1 caciulie si 5 catei la 8 litri

Mod de preparare

Se spala carnea in mai multe ape si se curatata bine bine, apoi se pune intr-o oala (eu am folosit o oala de 8 litri) si se acopera cu apa cu vreo 2 palme cand apa a trecut peste carne. Apoi se adauga o lingura de sare (deocamdata sa nu o prea saram) si o punem la foc mare pana da un clocot. Apoi potrivim aragazul la foc mic intrucat sa fiarba incet. Nu trebuie sa fiarba tare ca apoi zeama devine tulbure, o lasam la foc pana scade apa vreo 6-7 ore.

Intre timp curatam spuma care se formeaza deasupra oalei cu o lingura (la fel ca la supica de pui). Cand vedem ca carnitza sa desprins de pe os adaugam usturoiul tocat si o mai lasam 10 minute sa fiarba, apoi scoatem carnitza si o lasam la racit. Intre timp strecuram zeama, apoi se curata carnea de pe oase si limba (de pielea alba) si se imparte carnitza in castronase si se adauga supica peste. (eu nu am pus gelatina pentru ca am facut un test inainte si mi sa inchegat)
Se poate servi condimentata cu piper, paprika sau zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
1
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Bucataras.RO

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime

Pentru ca Bucataras m-a rasplatit cu un panini maker, m-am gandit sa fac clatitele la acest aparat. Am pregatit un aluat mai...

Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia