Se spala carnea in mai multe ape si se curatata bine bine, apoi se pune intr-o oala (eu am folosit o oala de 8 litri) si se acopera cu apa cu vreo 2 palme cand apa a trecut peste carne. Apoi se adauga o lingura de sare (deocamdata sa nu o prea saram) si o punem la foc mare pana da un clocot. Apoi potrivim aragazul la foc mic intrucat sa fiarba incet. Nu trebuie sa fiarba tare ca apoi zeama devine tulbure, o lasam la foc pana scade apa vreo 6-7 ore.
Intre timp curatam spuma care se formeaza deasupra oalei cu o lingura (la fel ca la supica de pui). Cand vedem ca carnitza sa desprins de pe os adaugam usturoiul tocat si o mai lasam 10 minute sa fiarba, apoi scoatem carnitza si o lasam la racit. Intre timp strecuram zeama, apoi se curata carnea de pe oase si limba (de pielea alba) si se imparte carnitza in castronase si se adauga supica peste. (eu nu am pus gelatina pentru ca am facut un test inainte si mi sa inchegat)
Se poate servi condimentata cu piper, paprika sau zeama de lamaie.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoSaptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...
Peltea de gutui si mereCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii