Racituri de Porc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 unghiute de porc
  • 1 limba de porc
  • sare
  • usturoi - 1 caciulie si 5 catei la 8 litri

Mod de preparare

Se spala carnea in mai multe ape si se curatata bine bine, apoi se pune intr-o oala (eu am folosit o oala de 8 litri) si se acopera cu apa cu vreo 2 palme cand apa a trecut peste carne. Apoi se adauga o lingura de sare (deocamdata sa nu o prea saram) si o punem la foc mare pana da un clocot. Apoi potrivim aragazul la foc mic intrucat sa fiarba incet. Nu trebuie sa fiarba tare ca apoi zeama devine tulbure, o lasam la foc pana scade apa vreo 6-7 ore.

Intre timp curatam spuma care se formeaza deasupra oalei cu o lingura (la fel ca la supica de pui). Cand vedem ca carnitza sa desprins de pe os adaugam usturoiul tocat si o mai lasam 10 minute sa fiarba, apoi scoatem carnitza si o lasam la racit. Intre timp strecuram zeama, apoi se curata carnea de pe oase si limba (de pielea alba) si se imparte carnitza in castronase si se adauga supica peste. (eu nu am pus gelatina pentru ca am facut un test inainte si mi sa inchegat)
Se poate servi condimentata cu piper, paprika sau zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici