Racitura de Cocos

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cocos
  • Zarzavat de supa
  • sare
  • usturoi
  • 1 tacam de pui

Mod de preparare

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, apoi se pune la fiert intr-o oala mare cu multa apa rece. Se fierbe la foc potrivit descoperit, pana cand carnea se desprinde de pe os.

La jumatatea timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa curatat si spalat. Odata cu zarzavatul se adauga si putina sare.

Carnea fiarta se curata de pe oase si se lasa pe o farfurie. Supa in care a fiert pasarea se strecoara, se mai sareaza daca este nevoie si se amesteca peste ea mujdei de usturoi concentrat. Se pun bucati de carne in farfurii, se taie zarzavatul fiert si se pune peste carne, iar continutul farfuriilor se acopera cu supa concentrata amestecata cu mujdei.

Farfuriile se tin la rece pana a doua zi, cand se servesc ca aperitiv. Pentru mai multa siguranta, se pune la fiert impreuna cu pasarea si un tacam de pui care are multa gelatina. In cazul in care raciturile nu se prind dupa doua ore de pastrare la rece, se dizolva o foaie de gelatina alimentara in apa rece si se clocoteste cu toata zeama de carne.

Se pune apoi din nou zeama in farfurie peste carne si se tine la rece.

In cazul in care raciturile nu se prind dupa doua ore de pastrare la rece, se dizolva o foaie de gelatina alimentara in apa rece si se clocoteste cu toata zeama de carne. Se pune apoi din nou zeama in farfurie peste carne si se tine la rece.

Merge foarte bine cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tavalite cu Cocos
3
Dulciuri

Tavalite cu Cocos

Tavalite cu Cocos
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Socată reţeta bunicii
5
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Parteneri
Mini briose
Bucataras.RO

Mini briose

Micute, delicioase si foarte dragalase! 

Mini briose
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri