Racitura de Cocos

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cocos
  • Zarzavat de supa
  • sare
  • usturoi
  • 1 tacam de pui

Mod de preparare

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, apoi se pune la fiert intr-o oala mare cu multa apa rece. Se fierbe la foc potrivit descoperit, pana cand carnea se desprinde de pe os.

La jumatatea timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa curatat si spalat. Odata cu zarzavatul se adauga si putina sare.

Carnea fiarta se curata de pe oase si se lasa pe o farfurie. Supa in care a fiert pasarea se strecoara, se mai sareaza daca este nevoie si se amesteca peste ea mujdei de usturoi concentrat. Se pun bucati de carne in farfurii, se taie zarzavatul fiert si se pune peste carne, iar continutul farfuriilor se acopera cu supa concentrata amestecata cu mujdei.

Farfuriile se tin la rece pana a doua zi, cand se servesc ca aperitiv. Pentru mai multa siguranta, se pune la fiert impreuna cu pasarea si un tacam de pui care are multa gelatina. In cazul in care raciturile nu se prind dupa doua ore de pastrare la rece, se dizolva o foaie de gelatina alimentara in apa rece si se clocoteste cu toata zeama de carne.

Se pune apoi din nou zeama in farfurie peste carne si se tine la rece.

In cazul in care raciturile nu se prind dupa doua ore de pastrare la rece, se dizolva o foaie de gelatina alimentara in apa rece si se clocoteste cu toata zeama de carne. Se pune apoi din nou zeama in farfurie peste carne si se tine la rece.

Merge foarte bine cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa