Eu una, când simt arome de ierburi proaspete și vinete coapte, mă gândesc la vară, anotimpul meu preferat, așa că această mâncare ușoară și gustoasă e printre preferate...
Pentru început, încingem cuptorul la 190 de grade Celsius , sectionam puisorii în două, pe lung, îndepărtăm șira spinării ( eu am renunțat și la aripioare, pentru că nu îmi plac), îi saram și piperam.
Amestecăm mascarpone cu ierburi și usturoi, puțină sare, desprindem cu grijă pielea puilor și introducem înăuntru câte puțină compoziție cremoasa.
Pregătim o tavă potrivită, o ungem cu ulei, așezăm un strat de ceapă verde, asezonam, apoi puisorii, cu pielea în sus, îi stropim cu puțin ulei de măsline, turnam vinul, îi coacem cca. o oră și jumătate, până se rumenesc.
În ultimele 20 de minute, setăm cuptorul la 220 de grade Celsius.
Pentru garnitura de vinete coapte, preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius, tăiem vanata în două, pe lungime, cu un cuțit ascutit facem un model în romburi, pe diagonala, le ungem din belșug cu ulei de măsline, le asezonam, le coacem apoi 40-45 de minute și le servim cu sosul format prin amestecarea tuturor ingredientelor, cu semințe de rodie presarate deasupra.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii