Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie
Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte

Ingrediente

  • Pentru puisori:
  • 2 pui mici de câte 550 de grame
  • 250 de grame mascarpone
  • 2 linguri de ierburi proaspete tocate: busuioc, pătrunjel, cimbru
  • 2 căței de usturoi striviti
  • sare
  • piper
  • 250 de ml vin alb sec
  • ulei de măsline
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • Pentru vinete:
  • 1 vanata
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli
  • Ierburi de Provence
  • 50 de ml ulei de măsline
  • 140 de ml lapte bătut
  • 100 de grame iaurt
  • 1 linguriță și jumătate ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • sare
  • 1/2 rodie ( optional)

Mod de preparare

Eu una, când simt arome de ierburi proaspete și vinete coapte, mă gândesc la vară, anotimpul meu preferat, așa că această mâncare ușoară și gustoasă e printre preferate...
Pentru început, încingem cuptorul la 190 de grade Celsius , sectionam puisorii în două, pe lung, îndepărtăm șira spinării ( eu am renunțat și la aripioare, pentru că nu îmi plac), îi saram și piperam.
Amestecăm mascarpone cu ierburi și usturoi, puțină sare, desprindem cu grijă pielea puilor și introducem înăuntru câte puțină compoziție cremoasa.
Pregătim o tavă potrivită, o ungem cu ulei, așezăm un strat de ceapă verde, asezonam, apoi puisorii, cu pielea în sus, îi stropim cu puțin ulei de măsline, turnam vinul, îi coacem cca. o oră și jumătate, până se rumenesc.
În ultimele 20 de minute, setăm cuptorul la 220 de grade Celsius.
Pentru garnitura de vinete coapte, preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius, tăiem vanata în două, pe lungime, cu un cuțit ascutit facem un model în romburi, pe diagonala, le ungem din belșug cu ulei de măsline, le asezonam, le coacem apoi 40-45 de minute și le servim cu sosul format prin amestecarea tuturor ingredientelor, cu semințe de rodie presarate deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Tort Savarina
Bucataras.RO

Tort Savarina

Motanel e de vina pentru deliciosenia asta dulce si pufoasa :)

Tort Savarina
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin