Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte

Postat pe: 03-07-2017
(0)

Ingrediente

Pentru puisori:
2 pui mici de câte 550 de grame
250 de grame mascarpone
2 linguri de ierburi proaspete tocate: busuioc, pătrunjel, cimbru
2 căței de usturoi striviti
sare
piper
250 de ml vin alb sec
ulei de măsline
5-6 fire de ceapă verde
Pentru vinete:
1 vanata
sare
piper
fulgi de chilli
Ierburi de Provence
50 de ml ulei de măsline
140 de ml lapte bătut
100 de grame iaurt
1 linguriță și jumătate ulei de măsline
1 cățel de usturoi zdrobit
sare
1/2 rodie ( optional)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

02h:10min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Eu una, când simt arome de ierburi proaspete și vinete coapte, mă gândesc la vară, anotimpul meu preferat, așa că această mâncare ușoară și gustoasă e printre preferate...
Pentru început, încingem cuptorul la 190 de grade Celsius , sectionam puisorii în două, pe lung, îndepărtăm șira spinării ( eu am renunțat și la aripioare, pentru că nu îmi plac), îi saram și piperam.
Amestecăm mascarpone cu ierburi și usturoi, puțină sare, desprindem cu grijă pielea puilor și introducem înăuntru câte puțină compoziție cremoasa.
Pregătim o tavă potrivită, o ungem cu ulei, așezăm un strat de ceapă verde, asezonam, apoi puisorii, cu pielea în sus, îi stropim cu puțin ulei de măsline, turnam vinul, îi coacem cca. o oră și jumătate, până se rumenesc.
În ultimele 20 de minute, setăm cuptorul la 220 de grade Celsius.
Pentru garnitura de vinete coapte, preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius, tăiem vanata în două, pe lungime, cu un cuțit ascutit facem un model în romburi, pe diagonala, le ungem din belșug cu ulei de măsline, le asezonam, le coacem apoi 40-45 de minute și le servim cu sosul format prin amestecarea tuturor ingredientelor, cu semințe de rodie presarate deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte