Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie
Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte

Ingrediente

  • Pentru puisori:
  • 2 pui mici de câte 550 de grame
  • 250 de grame mascarpone
  • 2 linguri de ierburi proaspete tocate: busuioc, pătrunjel, cimbru
  • 2 căței de usturoi striviti
  • sare
  • piper
  • 250 de ml vin alb sec
  • ulei de măsline
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • Pentru vinete:
  • 1 vanata
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli
  • Ierburi de Provence
  • 50 de ml ulei de măsline
  • 140 de ml lapte bătut
  • 100 de grame iaurt
  • 1 linguriță și jumătate ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • sare
  • 1/2 rodie ( optional)

Mod de preparare

Eu una, când simt arome de ierburi proaspete și vinete coapte, mă gândesc la vară, anotimpul meu preferat, așa că această mâncare ușoară și gustoasă e printre preferate...
Pentru început, încingem cuptorul la 190 de grade Celsius , sectionam puisorii în două, pe lung, îndepărtăm șira spinării ( eu am renunțat și la aripioare, pentru că nu îmi plac), îi saram și piperam.
Amestecăm mascarpone cu ierburi și usturoi, puțină sare, desprindem cu grijă pielea puilor și introducem înăuntru câte puțină compoziție cremoasa.
Pregătim o tavă potrivită, o ungem cu ulei, așezăm un strat de ceapă verde, asezonam, apoi puisorii, cu pielea în sus, îi stropim cu puțin ulei de măsline, turnam vinul, îi coacem cca. o oră și jumătate, până se rumenesc.
În ultimele 20 de minute, setăm cuptorul la 220 de grade Celsius.
Pentru garnitura de vinete coapte, preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius, tăiem vanata în două, pe lungime, cu un cuțit ascutit facem un model în romburi, pe diagonala, le ungem din belșug cu ulei de măsline, le asezonam, le coacem apoi 40-45 de minute și le servim cu sosul format prin amestecarea tuturor ingredientelor, cu semințe de rodie presarate deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Bucataras.RO

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care...

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce