Pui Tagine cu Paine Naan

Complexitate
redusa
Pui Tagine cu Paine Naan

Ingrediente

  • Aceasta reteta se poate servi cu paine naan sau cuscus Ingrediente pentru 4 portii:
  • 1 pui intreg sau 8 pulpe inferioare (+optional 1/2 cos pentru gust extra) 3 morcovi
  • 1 pastranac
  • 3 bete telina verde
  • 1/2 praz
  • 4 cartofi
  • 3 catei de usturoi mari taiati marunt
  • 2 cepe rosii
  • 1/2 dovlecel (optional) turmeric
  • 20 g ghimbir taiat marunt + ghimbir praf
  • sofran
  • sare si piper proaspat macinat
  • 200 ml apa fierbinte + 1/2 cub de pui/ legume organic (sau 250 ml supa de pui) naut fiert (optional) patrunjel si menta verde
  • 4 paini naan (daca doriti sa faceti de casa) Daca alegeti sa serviti cu o garnitura de cuscus:
  • 2 1/2 cani cuscus
  • 500 ml apa fierbinte cu 1 cub de pui topit (sau supa de pui) 30 ml ulei de masline extra virgin
  • sare si piper
  • 1 lingura patrunjel maruntit (sau 1/2 lingura patrunjel si 1/2 lingura menta verde) sofran (optional)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Curatati si taiati legumele in cuburi sau bucati marisoare. Daca aveti pui intreg portionati dupa plac. Frecati bucatile de pui cu turmeric, ghimbir praf pe ambele parti apoi presarati sare, piper negru si putin sofran.

Puneti in oala de lut 2 linguri de ulei de masline si asezati puiul fara sa suprapuneti bucatile. Tineti-le la cuptor fara capac 10 minute. Scoateti intr-o farfurie. Asezati legumele, cartofii apoi bucatile de pui. Imprastiati usturoiul si ghimbirul deasupra. Turnati supa de pui sau apa si cubul.

Acoperiti si tineti la cuptor 30 de minute, luati capacul, puneti nautul deasupra si mai lasati inca 10-15 minute pana puiul prinde o culoare aurie. Pentru o crusta mai crocanta la sfarsit tineti sub grill pana cand este pe placul vostru. Garnisiti cu putin patrunjel. Inainte de a scoate daca serviti cu paine naan puneti acestea intr-o tava si incalziti-le.

Mod de preparare a cuscusului:
Maruntiti frunzele de patrunjel. Aduceti supa de pui sau apa si cubul la fierbere lenta, sa fie foarte fierbinte. Intr-un bol puneti cuscus, sare, piper, safron si uleiul de masline. Cu o furculita amestecati bine pana cand fiecare boaba de cuscus este acoperita cu ulei si acestea au o textura nisipului umed.

Pregatiti o folie de aluminiu dupa forma bolului. Foarte important. Turnati supa de pui sau apa fara sa amestecati. Miscati doar putin bolul 2-3 secunde. Acoperiti repede cu folia sigiland marginile si lasati 5 minute. Tot cu o furculita separati boabele de cuscus apoi serviti imediat.
Serviti cu paine naan sau cuscus.

*Puteti inlocui oala de lut cu un vas termorezistent cu capac.
**Daca folositi oala de lut tineti aceasta scufundata in apa cel putin 2 ore inainte pentru rezultate mai bune si evitarea unor fisurari in contact cu temperaturi inalte.
***Eu la momentul respectiv nu am mai avut naut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.