* Pregatiti cantitatea de cous-cous necesara pt doua portii conform instructiunilor de pe pachetul dvtra, eu am folosit un cous-cous vaporizat pt care am adus la punct de fierbere o cantitate dubla de apa in proportie cu cous-cous ul si l-am lasat cca 4 minute la umflat.
Sincer, nu stiu daca am nimerit-o cu botezul mancaricii. Dar am fost in pana de idei si nu stiu cum sa ii zic, lista pt sugestii este deschisa.
Pt a marina carnea de pui am taiat-o initial in cubulete de cca 1, 5-2 cm si am amestecat-o cu toate ingredientele intr-un castron. Am dat la frigider si a stat aprox 24h, dar si cu 6 ore e suficient - eu am avut timp.
Legumele se spala, se curata de coaja si seminte si se toaca cubulete. Ceapa se taie solzisori si se rezerva si ea.
Se pune ulei la incins intr-o tigaie si se prajesc bucatelele de carne pe ambele parti, cat sa prinda o mica crusta, nu neaparat sa se patrunda pana in mijloc. Se scot pe masura ce se coloreaza si se lasa separat pe o farfurie. In cazul in care ati pus mai mult ulei pt prajit, scurgeti o parte din el si aveti grija ca ce ramana sa fie suficient cat sa inmoaie un pic ceapa si sa nu aiba resturi de la marinata de iaurt.
Nu uitati sa stergeti cu un servet marginea tigaii, evitand astfel mirosul de ulei ars si murdarirea aragazului. Aduceti din nou la temperatura optima si sotati usor ceapa, pana cand devine stravezie.
Puneti atunci carnea de pui rezervata si putina apa, pana ajunge aproape de nivelul carnii. In momentul in care incepe sa fiarba reduceti focul si lasati sa se patrunda si sa se mai evapore din lichid.
In alta tigaie puneti un pic de ulei de susan sau dupa gust. Incepeti sa sotati legumele in aceasta ordine: mai intai vanata si dovlecelul, apoi ardeiul gras. Lasati sa se patrunda aromele si sa se faca legumele, dar nu foarte mult, ardeiul trebuie sa ramana un pic crocant. Adaugati si cous-cous-ul fiert si mestecati cu grija. Cu un minut inainte de a stinge focul adaugati si rosiile taiate cubulete, iar odata scurs timpul luati de pe foc. Adaugati sare dupa gust in timpul prepararii.
Cand lichidul din carne s-a evaporat suficient adaugati 2- 3 linguri de sos de rosii sau piure de rosii. Daca folositi pasta de tomate/bulion dulce nu asteptati sa se evapore tot lichidul, caci acesta are nevoie de el pt a se dizolva. Mai lasati un clocot -doua si luati de pe foc.
Serviti alaturi de garnitura de cous-cous de mai sus sau alaturi de o alta garnitura care se preteaza la mancaruri cu sos: orez, paste, piure de cartofi sau cartof natur.
Pofta buna!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaTrebuia sa fac si niste ardei umpluti cu Philips Multicooker, nu? Dar noua ne plac mult si dovleceii. Asa ca le-am gatit...
Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips MulticookerAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii