Pui cu Smantana Delicios

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de pui
  • ulei
  • sare
  • piper
  • ceapa
  • smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pentru inceput, vreau sa spun ca nu sunt o gospodina desavarsita, dar aceasta reteta e f simpla f buna si economica. Si, mai mult, e mancarea mea preferata.

Bun. Pt inceput avem nevoie de carne de pui (puteti pune ce va place de la pui, nu trebutie neaparat un pui intreg, aripioare pieptul, pulpele, depinde ce va place). Se iau bucatile de pui se spala (eu le pun fara piele pt ca nu mi place pielea).

Apoi intr-o cratita puneti putin ulei si o ceapa mai mare sau 2 mai mici (chiar mai multe daca va place cu mai multa ceapa). Puneti ceapa la calit, apoi puneti bucatile de pui curatate si spalate in prealabil. Lasati putin si carnea de pui la calit pana isi schimba culoarea. Apoi puneti putina apa calda peste pui atat cat sa-l acopere si sa poate sa fiarba.

Puneti sare, putin piper si lasati la focul mic sa fiarba. Daca apa scade si carnea nu e fiarta mai puteti adauga apa. Cand e fiarta carnea chiar daca a mai ramas putina apa in cratita nu e nimic, puneti smantana (depinde de cat sos vreti sa faceti atata smantana puneti). Eu folosesc smantana lichida pentru gatit. Se pune smantana, se amesteca bine, se mai lasa pe foc vreo 5 minute si se pune patrunjel proaspat pe deasupra.

E o mancare f buna si nu are cum sa nu va iasa. E delicoasa. Cat de curand va voi arata si poze.
Se serveste calda si e f buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Zacusca de vinete cu ciuperci
Bucataras.RO

Zacusca de vinete cu ciuperci

Este cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!

Zacusca de vinete cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola