Pui cu Smantana Delicios

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de pui
  • ulei
  • sare
  • piper
  • ceapa
  • smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pentru inceput, vreau sa spun ca nu sunt o gospodina desavarsita, dar aceasta reteta e f simpla f buna si economica. Si, mai mult, e mancarea mea preferata.

Bun. Pt inceput avem nevoie de carne de pui (puteti pune ce va place de la pui, nu trebutie neaparat un pui intreg, aripioare pieptul, pulpele, depinde ce va place). Se iau bucatile de pui se spala (eu le pun fara piele pt ca nu mi place pielea).

Apoi intr-o cratita puneti putin ulei si o ceapa mai mare sau 2 mai mici (chiar mai multe daca va place cu mai multa ceapa). Puneti ceapa la calit, apoi puneti bucatile de pui curatate si spalate in prealabil. Lasati putin si carnea de pui la calit pana isi schimba culoarea. Apoi puneti putina apa calda peste pui atat cat sa-l acopere si sa poate sa fiarba.

Puneti sare, putin piper si lasati la focul mic sa fiarba. Daca apa scade si carnea nu e fiarta mai puteti adauga apa. Cand e fiarta carnea chiar daca a mai ramas putina apa in cratita nu e nimic, puneti smantana (depinde de cat sos vreti sa faceti atata smantana puneti). Eu folosesc smantana lichida pentru gatit. Se pune smantana, se amesteca bine, se mai lasa pe foc vreo 5 minute si se pune patrunjel proaspat pe deasupra.

E o mancare f buna si nu are cum sa nu va iasa. E delicoasa. Cat de curand va voi arata si poze.
Se serveste calda si e f buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia