Pui cu Legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piept de pui mai mari
  • dezosat 1 arei gras (rosu)
  • 1 ceapa mai mare
  • 5 catei usturi (sau mai mult cui ii place)
  • 1 morcov mic
  • 250 g Ciuperci
  • 1 rosie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza dafin
  • alte arome dorite

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade, si in timp ce sa icalzeste cuptoru, ardeiul de taie in 2 se curata si se taie fisii subtiri. Ceapa, se taie in doua si la fel fisii subtiri, usturoiul se toaca foarte marunt, morcovul sa da prin razatoare, ciupercile daca sunt proaspeti se fierb mai intai, daca sunt de la conserva se scurg bine de zeama. Rosia se docojeste si se toaca marunt... Sa nu uitam ardeiul, ceapa, si morcovul sa le trecem prin putin ulei dar nu prea mult...

Puiul se da prin ulei si dupa prin mirodeniile dorite, sare, putin piper... intr-o tava mai spatioasa de cuptor, se toarna putin ulei cat sa acopere fundul, se pune frunza de dafin, (se mai poate folosi 2 frunze mai mici sub fiecare piept de pui) si se aseaza puiul cu partea lucioasa in jos... dupa vin ardeiul, ceapa, usturoiul, morcovul, ciupercile si rosia la sfarsit. Se presareaza cu putina sare si piper.

Cand e cuptorul gata se da la cuptor pe cca. 20min. Dupa scoatem tava din cuptor si amestecam putin legumele si scoatem puiul la suprafata cu partea lucioasa in sus... mai lasam 20 min la cuptor. Daca vi se pare ca puiul devine cam uscat la suprafata ungem dupa cca. 10min cu putin ulei...

PS. Aceasta reteta se poate prepara si cu pulpe de pui sau doar ca timpul va fi mai lung la preparare sau un muschi fain de porc... din nou timpul de coacere va fi mai lung...
Se serveste cald cu orice garnitura de cartofi sau orez, se potriveste destul de bine si cu mamaliguta...

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Zama de pastai aita
Bucataras.RO

Zama de pastai aita

Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...

Zama de pastai aita
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate