Pui cu Legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piept de pui mai mari
  • dezosat 1 arei gras (rosu)
  • 1 ceapa mai mare
  • 5 catei usturi (sau mai mult cui ii place)
  • 1 morcov mic
  • 250 g Ciuperci
  • 1 rosie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza dafin
  • alte arome dorite

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade, si in timp ce sa icalzeste cuptoru, ardeiul de taie in 2 se curata si se taie fisii subtiri. Ceapa, se taie in doua si la fel fisii subtiri, usturoiul se toaca foarte marunt, morcovul sa da prin razatoare, ciupercile daca sunt proaspeti se fierb mai intai, daca sunt de la conserva se scurg bine de zeama. Rosia se docojeste si se toaca marunt... Sa nu uitam ardeiul, ceapa, si morcovul sa le trecem prin putin ulei dar nu prea mult...

Puiul se da prin ulei si dupa prin mirodeniile dorite, sare, putin piper... intr-o tava mai spatioasa de cuptor, se toarna putin ulei cat sa acopere fundul, se pune frunza de dafin, (se mai poate folosi 2 frunze mai mici sub fiecare piept de pui) si se aseaza puiul cu partea lucioasa in jos... dupa vin ardeiul, ceapa, usturoiul, morcovul, ciupercile si rosia la sfarsit. Se presareaza cu putina sare si piper.

Cand e cuptorul gata se da la cuptor pe cca. 20min. Dupa scoatem tava din cuptor si amestecam putin legumele si scoatem puiul la suprafata cu partea lucioasa in sus... mai lasam 20 min la cuptor. Daca vi se pare ca puiul devine cam uscat la suprafata ungem dupa cca. 10min cu putin ulei...

PS. Aceasta reteta se poate prepara si cu pulpe de pui sau doar ca timpul va fi mai lung la preparare sau un muschi fain de porc... din nou timpul de coacere va fi mai lung...
Se serveste cald cu orice garnitura de cartofi sau orez, se potriveste destul de bine si cu mamaliguta...

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Chec pufos
5
Romania

Chec pufos

Chec pufos