Pui cu Legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piept de pui mai mari
  • dezosat 1 arei gras (rosu)
  • 1 ceapa mai mare
  • 5 catei usturi (sau mai mult cui ii place)
  • 1 morcov mic
  • 250 g Ciuperci
  • 1 rosie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza dafin
  • alte arome dorite

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 200 de grade, si in timp ce sa icalzeste cuptoru, ardeiul de taie in 2 se curata si se taie fisii subtiri. Ceapa, se taie in doua si la fel fisii subtiri, usturoiul se toaca foarte marunt, morcovul sa da prin razatoare, ciupercile daca sunt proaspeti se fierb mai intai, daca sunt de la conserva se scurg bine de zeama. Rosia se docojeste si se toaca marunt... Sa nu uitam ardeiul, ceapa, si morcovul sa le trecem prin putin ulei dar nu prea mult...

Puiul se da prin ulei si dupa prin mirodeniile dorite, sare, putin piper... intr-o tava mai spatioasa de cuptor, se toarna putin ulei cat sa acopere fundul, se pune frunza de dafin, (se mai poate folosi 2 frunze mai mici sub fiecare piept de pui) si se aseaza puiul cu partea lucioasa in jos... dupa vin ardeiul, ceapa, usturoiul, morcovul, ciupercile si rosia la sfarsit. Se presareaza cu putina sare si piper.

Cand e cuptorul gata se da la cuptor pe cca. 20min. Dupa scoatem tava din cuptor si amestecam putin legumele si scoatem puiul la suprafata cu partea lucioasa in sus... mai lasam 20 min la cuptor. Daca vi se pare ca puiul devine cam uscat la suprafata ungem dupa cca. 10min cu putin ulei...

PS. Aceasta reteta se poate prepara si cu pulpe de pui sau doar ca timpul va fi mai lung la preparare sau un muschi fain de porc... din nou timpul de coacere va fi mai lung...
Se serveste cald cu orice garnitura de cartofi sau orez, se potriveste destul de bine si cu mamaliguta...

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cheesecake cu lamaie si menta
4
Carte de bucate

Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...

Cheesecake cu lamaie si menta
Bomboane de casa
5
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Parteneri
Reteta de picioare de porc cu coriandru
Bucataras.RO

Reteta de picioare de porc cu coriandru

Iarna apreciem mancarurile satioase si daca va plac raciturile cu picioare de porc va recomand o alta reteta, de data asta...

Reteta de picioare de porc cu coriandru
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute