Pui cu dovlecei en papillote

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Pui cu dovlecei en papillote

Ingrediente

  • 1 piept de pui fără os
  • 1 dovlecel mare
  • 2 căţei de usturoi
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper negru măcinat
  • piper roşu boabe
  • boia dulce afumată
  • condimente pentru pui
  • ulei

Mod de preparare

Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente.

Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper.

Carnea se frige în tigaia grill, câte 5 minute pe fiecare parte.

Se taie două foi mai mari de hârtie de copt. Fiecare se unge cu puţin ulei, se aşază felii de dovlecei condimentate,usturoi, câte o bucată de pui fript, usturoi tocat şi piper boabe.

Se strânge bine hârtia la capete, ca să se formeze un pacheţel care să ţină în interior aburul şi se pun într-o tavă.

Se dau la cuptor la 200 grade, cu ventilaţie, pentru 20-25 de minute.

Se desfac cu grijă şi se servesc direct de pe hârtie.

Se presară cu mărar proaspăt şi extra-condimente dacă mai e nevoie.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune