Pui Campurriano

Complexitate
redusa
Pui Campurriano

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui;
  • -6 linguri ulei de masline;
  • -piper;
  • -sare;
  • -dafin;
  • -3 linguri boia;
  • -3 linguri faina;
  • -1 ardei rosu, fara samburi, tocat;
  • -100 g sunca, taiata cuburi;
  • -1 ardei verde, tocat;
  • -8 cepe verzi sau din cele mici, care se folosesc pentru murat
  • -1 cana supa de pui;
  • -1 ceapa, tocata marunt;
  • -2 catei de usturoi tocati;
  • -1 cana orez (Arborio);
  • -1 cana vin alb, sec

Mod de preparare

Se incing 4 linguri de ulei intr o tigaie.

Se sareaza si pipereaza pulpele de pui si se presara cu boia din abundenta, apoi se dau prin faina. Se prajesc la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte in uleiul incins. Se adauga sunca, ardeii si ceapa verde(numai bulbii, netaiati).

Se aseaza puiul intr-un vas mai mic, astfel incat sa se formeze un singur strat cat mai compact. Se pudreaza cu faina. Ceapa, sunca, dafinul si ardeii se aseaza in spatiile dintre pulpe. Se toarna atata supa, cat sa acopere toate ingredientele. Se pune un capac si se fierbe la foc foarte mic, pana ce carnea este facuta.

Separat se caleste ceapa tocata, in 2 linguri de ulei incins. Se adauga cateii de usturoi si orezul, continuandu-se calirea. Peste orezul calit se presara 1 lingura de boia si se toarna vinul. Se da in clocot, amestecand continuu, pana ce vinul este absorbit complet. Atunci se adauga 1 ceasca de supa calda si se fierbe cam un sfert de ora, ca sa se absoarba lichidul, amestecand ocazional.

Cand orezul a fiert, se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa cateva minute deoparte sa se patrunda aromele.

POFTA BUNA!

Se serveste cu pulpele de pui, preparate mai sus, ambele fiind calde.
Deasupra se presara ceapa verde ramasa, tocata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Muffins cu visine
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti