Pui Asiatic cu Ghimbir si Busuioc

Complexitate
redusa
Pui Asiatic cu Ghimbir si Busuioc

Ingrediente

  • 400g de piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 de partea alba dintr-un praz
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • o manuta de muguri de soia
  • busuioc
  • 3 linguri de sos de nuoc man
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 si 1/2 lingurite de miere
  • 1 lingurita de chili
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Spalam si taiam maruntel puiul.
Incingem uleiul intr-un wook si depunem in el ceapa taiata marunt si usturoiul, continuam cu morcovul taiat fin si il lasam sa se patrunda (trebuie sa ramana totusi crocant). Adaugam ghimbirul si prazul, lasam pe foc maximum 2 minute si debarasam totul intr-o farfurie pe care o tinem la cald.

In wook continuam cu puiul pana cand schimba de culoare si umezim cu sosul nuoc mam. Adaugam muguriide soia, amestecam si lasam sa se evapore lichidul, continuam cu mierea, chili si sosul soia. Mai lasam pe foc 2 minute. La final taiam deasupra busuiocul si amestecam cu legumele.
Servim cu orez, pofta buna!

*Sos Nuoc mam sau nuoc man, sau sos de peste (fisher sauce), mam pla este un sos la baza din peste fermentat intr-o saramura (15kg de sare pentru 100kg de ansoa) si macerat timp de 12 luni la soare sau in butoaie de lemn. Sosul este extras prin presare si filtrare.

Este folosit ca condiment de baza in bucataria thailandeza, cambogiana, vietnamiana si laotiana.
Varietatea si calitatea sa se bazeaza pe componentele sale, se gaseste astfel sos nuoc mam din calamar si amestecuri de peste, dar cel mai renumit este cel din ansoa.

Mirosul este puternic si gustul sau este sarat si cateva picaturi ajung, dar se foloseste si in cantitati mai mari la anumite preparatii in amestecuri cu ghimbir, miere, apa, lamaie, usturoi, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti