Pui Asiatic cu Ghimbir si Busuioc

Complexitate
redusa
Pui Asiatic cu Ghimbir si Busuioc

Ingrediente

  • 400g de piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 de partea alba dintr-un praz
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • o manuta de muguri de soia
  • busuioc
  • 3 linguri de sos de nuoc man
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 si 1/2 lingurite de miere
  • 1 lingurita de chili
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Spalam si taiam maruntel puiul.
Incingem uleiul intr-un wook si depunem in el ceapa taiata marunt si usturoiul, continuam cu morcovul taiat fin si il lasam sa se patrunda (trebuie sa ramana totusi crocant). Adaugam ghimbirul si prazul, lasam pe foc maximum 2 minute si debarasam totul intr-o farfurie pe care o tinem la cald.

In wook continuam cu puiul pana cand schimba de culoare si umezim cu sosul nuoc mam. Adaugam muguriide soia, amestecam si lasam sa se evapore lichidul, continuam cu mierea, chili si sosul soia. Mai lasam pe foc 2 minute. La final taiam deasupra busuiocul si amestecam cu legumele.
Servim cu orez, pofta buna!

*Sos Nuoc mam sau nuoc man, sau sos de peste (fisher sauce), mam pla este un sos la baza din peste fermentat intr-o saramura (15kg de sare pentru 100kg de ansoa) si macerat timp de 12 luni la soare sau in butoaie de lemn. Sosul este extras prin presare si filtrare.

Este folosit ca condiment de baza in bucataria thailandeza, cambogiana, vietnamiana si laotiana.
Varietatea si calitatea sa se bazeaza pe componentele sale, se gaseste astfel sos nuoc mam din calamar si amestecuri de peste, dar cel mai renumit este cel din ansoa.

Mirosul este puternic si gustul sau este sarat si cateva picaturi ajung, dar se foloseste si in cantitati mai mari la anumite preparatii in amestecuri cu ghimbir, miere, apa, lamaie, usturoi, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia