Transam puiul in bucati clasice; saram usor si-l lasam in pace o vreme. Vreme in care curatim: ceapa, usturoiul, decojim rosiile (1-2 min. in apa clocotita, crestate in cruce la varf, vor face f. simpla decojirea)
Tocam maruntel ceapa, felioare usturoiul, cubulete rosiile, apoi purcedem: Incingem uleiul, trecem prin faina bucatile de pui si le aurim bine pe ambele parti, la foc viu; cand sunt frumos bronzate, le scoatem pe o farfurie de rezerva.
Daca uleiul este in exces, mai scurgem din el (nu-l aruncam) si punem ceapa la calit in restul de ulei, in aceiasi tigaie (maricica - acolo se va prepara intreaga mancare), apoi usturoiul si imediat (inainte de-a deveni usturoiul amar din cauza de prea prajit) cubuletele de rosii. Saram, piperam, stingem cu un pahar de vin alb.
Cand alcoolul din vin se va fi evaporat, adaugam uleiul scurs ceva mai devreme, bucatile de pui, o lingurita de zahar si fierbem sub capac 7-10 min.
Nu pierdem timpul si taiem feliile de paine cubulete, incingem alta tigaie unde facem atatea oua ochiuri cate persoane vor fi servite si, la crutoane aveti duoa posibilitati: ori le faceti in mod traditional ori lasati loc pt cubuletele de paine sa se prajeasca alturi de oua.
Ne mutam atentia inspre pui, scoatem capacul, topim in sos lingurita de unt si stingem focurile, toate (sperand ca am reusit sa ne sincronizam cele doua preparate cu doar cele doua maini pe care le avem...)
In frumoasa farfurie pe care dorim s-o etalam la masa punem la loc de cinste puiul, invesmantat in sosul bogat, un ochi de ou pe al carui galbenus rasnim piper multicolor si facem o coronita din crutoane rumene.
Nu stiu unde sa postez poza/poze (nou-nouta sunt aici la voi. . . )
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii