Pui A la Marengo

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui (sau doar copanele, ciocanele)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 4-5 rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • oua - cate unul de persoana
  • Cateva felii de paine (nu proaspata)
  • O mana de faina
  • Sare
  • piper
  • zahar
  • Unt - cam o lingurita
  • Ulei - 1-2 linguri
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Transam puiul in bucati clasice; saram usor si-l lasam in pace o vreme. Vreme in care curatim: ceapa, usturoiul, decojim rosiile (1-2 min. in apa clocotita, crestate in cruce la varf, vor face f. simpla decojirea)

Tocam maruntel ceapa, felioare usturoiul, cubulete rosiile, apoi purcedem: Incingem uleiul, trecem prin faina bucatile de pui si le aurim bine pe ambele parti, la foc viu; cand sunt frumos bronzate, le scoatem pe o farfurie de rezerva.

Daca uleiul este in exces, mai scurgem din el (nu-l aruncam) si punem ceapa la calit in restul de ulei, in aceiasi tigaie (maricica - acolo se va prepara intreaga mancare), apoi usturoiul si imediat (inainte de-a deveni usturoiul amar din cauza de prea prajit) cubuletele de rosii. Saram, piperam, stingem cu un pahar de vin alb.

Cand alcoolul din vin se va fi evaporat, adaugam uleiul scurs ceva mai devreme, bucatile de pui, o lingurita de zahar si fierbem sub capac 7-10 min.

Nu pierdem timpul si taiem feliile de paine cubulete, incingem alta tigaie unde facem atatea oua ochiuri cate persoane vor fi servite si, la crutoane aveti duoa posibilitati: ori le faceti in mod traditional ori lasati loc pt cubuletele de paine sa se prajeasca alturi de oua.

Ne mutam atentia inspre pui, scoatem capacul, topim in sos lingurita de unt si stingem focurile, toate (sperand ca am reusit sa ne sincronizam cele doua preparate cu doar cele doua maini pe care le avem...)


In frumoasa farfurie pe care dorim s-o etalam la masa punem la loc de cinste puiul, invesmantat in sosul bogat, un ochi de ou pe al carui galbenus rasnim piper multicolor si facem o coronita din crutoane rumene.

Nu stiu unde sa postez poza/poze (nou-nouta sunt aici la voi. . . )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Eu nu mananc,ca mie nu imi plac,am pregatit pentru prima oara, i-am facut pentru o prietena, toata lumea a zis ca au fost...

Ardei umpluti
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia