Pui A la Marengo

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui (sau doar copanele, ciocanele)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 4-5 rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • oua - cate unul de persoana
  • Cateva felii de paine (nu proaspata)
  • O mana de faina
  • Sare
  • piper
  • zahar
  • Unt - cam o lingurita
  • Ulei - 1-2 linguri
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Transam puiul in bucati clasice; saram usor si-l lasam in pace o vreme. Vreme in care curatim: ceapa, usturoiul, decojim rosiile (1-2 min. in apa clocotita, crestate in cruce la varf, vor face f. simpla decojirea)

Tocam maruntel ceapa, felioare usturoiul, cubulete rosiile, apoi purcedem: Incingem uleiul, trecem prin faina bucatile de pui si le aurim bine pe ambele parti, la foc viu; cand sunt frumos bronzate, le scoatem pe o farfurie de rezerva.

Daca uleiul este in exces, mai scurgem din el (nu-l aruncam) si punem ceapa la calit in restul de ulei, in aceiasi tigaie (maricica - acolo se va prepara intreaga mancare), apoi usturoiul si imediat (inainte de-a deveni usturoiul amar din cauza de prea prajit) cubuletele de rosii. Saram, piperam, stingem cu un pahar de vin alb.

Cand alcoolul din vin se va fi evaporat, adaugam uleiul scurs ceva mai devreme, bucatile de pui, o lingurita de zahar si fierbem sub capac 7-10 min.

Nu pierdem timpul si taiem feliile de paine cubulete, incingem alta tigaie unde facem atatea oua ochiuri cate persoane vor fi servite si, la crutoane aveti duoa posibilitati: ori le faceti in mod traditional ori lasati loc pt cubuletele de paine sa se prajeasca alturi de oua.

Ne mutam atentia inspre pui, scoatem capacul, topim in sos lingurita de unt si stingem focurile, toate (sperand ca am reusit sa ne sincronizam cele doua preparate cu doar cele doua maini pe care le avem...)


In frumoasa farfurie pe care dorim s-o etalam la masa punem la loc de cinste puiul, invesmantat in sosul bogat, un ochi de ou pe al carui galbenus rasnim piper multicolor si facem o coronita din crutoane rumene.

Nu stiu unde sa postez poza/poze (nou-nouta sunt aici la voi. . . )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Salata Ruseasca
1
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
2
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Parteneri
Desert rulada Napoleon
Bucataras.RO

Desert rulada Napoleon

Rulada Napoleon, denumită astfel după tortul omonim, m-a tentat s-o fac de cum am auzit despre ea, mai ales că nu mi s-a...

Desert rulada Napoleon
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.